• Header Ins
  • Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
woensdag 21 april 2021
Lettergrootte

Te gast bij Vriendenkring: het Oeral Kozakkenkoor

Bij gelegenheid van  haar 135 jarig bestaan heeft zangvereniging Vriendenkring een zeer bijzondere gast uitgenodigd. Tijdens het traditionele concert  ' Te gast bij Vriendenkring’ op zondag 14 oktober a.s. in  Cultureel Centrum ‘De Haandert’ in Tegelen zal het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. dirigent/pianist Gregor Bak een optreden verzorgen. Het concert begint om 15.00 uur.
Uiteraard heeft Vriendenkring ook een aandeel in het programma van dit concert. Het geheel wordt afgesloten met enkele werken, die door beide koren gezamenlijk worden gezongen.
De entreeprijs bedraagt € 15,00 per persoon. Sponsoren, vrienden van Vriendenkring en leden kunnen één gratis kaart bestellen.

Kaarten bestellen kan online via het formulier dat u kunt vinden door hier te klikken.

Het Oeral Kozakkenkoor.

Het Oeral Kozakkenkoor is de voortzetting van het koor van het Russische Oeral Kozakkenregiment. Nadat als gevolg van de Oktoberrevolutie van 1917 veel Kozakken Rusland ontvluchtten, heeft de oud-Kozak Andrey Scholuch het koor in 1924 in Parijs heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet door Nikolay Romanovitz Bessalov.

Het koor bestaat dus al meer dan 90 jaar, waarvan ruim 40 jaar in Nederland.
Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. Al vele jaren lang is de bekende Delftse televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak dirigent.
De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving, van Wassenaar tot ’s-Gravenzande en van Berkel en Rodenrijs tot Scheveningen. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, HTM-buschauffeur, sales manager of automonteur. Maar één maal per week bij repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere Kozakken die de mooiste liederen uit het Oude Rusland zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Het Oeral Kozakkenkoor is in heel Nederland en daarbuiten een begrip. Optredens van het koor in concertzalen, theaters en kerken zijn niet meer weg te denken. Bekend en geroemd zijn de traditionele eigen concerten die rond Kerstmis en Pasen worden gegeven, waarbij het koor wordt begeleid met originele Russische instrumenten. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat. En dan worden de stadia tussen pianissimo en fortissimo met de meest natuurlijke soepelheid doorlopen.
In 2012 kreeg het koor de status van officiële vertegenwoordiging van de Russische Oeral Kozakkengemeenschap en werd er een officiersrang toegekend en een Ataman (hoofdman) voor Nederland benoemd
Meer info over het Oeral Kozakkenkoor: www.oeralkozakkenkoor.nl

    Klik op een foto om deze te vergroten.


    Ledenportaal