• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
maandag 27 januari 2020
Lettergrootte

In memoriam: Jacques Schreurs

Met grote verslagenheid vernamen de leden van zangvereniging Vriendenkring aan het begin van de repetitie op donderdag 7 november het bericht, dat hun collega-koorlid

Jacques Schreurs

enkele uren eerder was overleden.

 

Jacques Schreurs

Jacques is gedurende 47 jaar lid geweest van Vriendenkring en was een zeer gewaardeerde zanger bij de tweede tenoren. Hij bekleedde gedurende negen jaren de functies van 1e en 2e penningmeester en zette zich bij uiteenlopende taken in bij tal van activiteiten binnen bestuur en vereniging.

Toen de zangvereniging in 1978 het prinselijke trio van carnavalsvereniging D’n Oeles leverde, was Jacques adjudant van onze huidige voorzitter prins Maurice (Houba).

Op donderdag 31 oktober bracht Jacques nog een kort bezoek aan de repetitie van Vriendenkring om in gezelschap van zijn zoon Rob de Steyler zangers aan het werk te zien onder leiding van de nieuwe dirigent Jan Mertens. Het was zijn laatste contact met zijn vriendenkring.

Jacques is 77 jaar geworden.

Op woensdag 13 november heeft zangvereniging Vriendenkring Jacques een laatste muzikale groet gebracht tijdens de uitvaartdienst in de St. Martinuskerk te Tegelen. Het koor heeft een aantal door Jacques zelf uitgezochte liederen  ten gehore gebracht. 

 


 

Ledenportaal