• Header Ins
  • Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
woensdag 21 april 2021
Lettergrootte

Fantastisch ‘Te gast bij Vriendenkring’ concert.

Een volle Haandertzaal met enthousiast publiek, een prachtig spelende  Harmonie ‘Sempre Avanti' uit Tegelen en een verrassend voor het voetlicht tredende zangvereniging Vriendenkring waren de ingrediënten van een zeer geslaagde editie van het populaire zondagmiddagconcert ‘Te Gast bij Vriendenkring’.

Het concert, met o.a. enkele werken bij  gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding, werd geopend door Harmonie ‘Sempre Avanti' onder leiding van Jacques Claessens met ‘Soldaat van Oranje.  Met '75 jaor vreej’, gecomponeerd door Christiaan Janssen  in opdracht van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, besloot de harmonie haar solo-optreden..

Vriendenkring bracht, onder leiding van haar nieuwe dirigent Jan Mertens en aan het keyboard begeleid door Wilbert Alberts,  een 11-tal werken ten gehore. Zeven stukken  stonden voor het eerst op het programma,  waaronder ‘Ramona’, ‘Barbara Ann’ en ‘The Creation’ van componist Willy Richter. Hoogtepunt van het concert was de uitvoering van ‘Gwahoddiad’ van John Davies begeleid door  Sempre  Avanti met een arrangement geschreven door Jan Mertens .  

Harmonie en koor voerden verder gezamenlijk uit :’We’ll meet again’ , Lilli Marlen’, ’Exodus Song’ en Yellow Bird’.

Vriendenkring en Sempre Avanti kunnen terugzien op een zeer geslaagde samenwerking.

Met dank aan fotograaf Ari Verbruggen

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Ledenportaal