• Header Ins
  • Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
woensdag 21 april 2021
Lettergrootte

Druk kerstweekend voor Vriendenkring

Met maar liefst drie optredens was het weekend van 14 en 15 december zeer druk bezet voor de zangers van Vriendenkring.

In de late zaterdagmiddag stond een optreden in de plaatselijke  Coopsupermarkt  op het programma. Onder leiding van tweede dirigent Jan Knaapen werd het winkelend  publiek reeds in kerstsfeer gebracht;  een zestal kerstliederen werden uitgevoerd.

’s Avonds stonden de mannen van Vriendenkring op het podium in een tot de laatste plaats gevulde St. Jozefkerk te Smakt. Medewerking werd verleend aan het Kerstconcert van muziekvereniging Onze Lieve Vrouwe Genootschap. Dit muziekgezelschap staat onder leiding van Bart Klerken, zoon van Vriendenkring's  tweede tenor Jan Klerken. Naast de plaatselijke solisten Jo An de Wijs en Kathelijne Koedam, zong Vriendenkring  kerstwerken in diverse talen. Baritonsolist Jacques Denessen zong solo in 'The first Nowell'.  Samen met muziekvereniging O.L.V.G. werden verder nog  ‘Spiritual Rhapsody’, ‘Exodussong’ en ‘Gwahoddiad’ uitgevoerd. Vriendenkring zong o.l.v. Jan Mertens en werd op het keyboard begeleid door Wilbert Alberts.

Speciale dank aan fotograaf Guus Hulsken.

Voor de 58e keer stond op zondag 15 december  het Kerstconcert in Steyl, waarvan de organisatie in handen was van zangvereniging Vriendenkring, op het programma. In de aula van het Missiehuis waren te gast: de Vocalgroup Ringfield uit Belfeld o.l.v.  Harry Boom en het ensemble ‘Angklung Nusantara Sankt Augustin' o.l.v. Pater Dr. Vinsensius Gunawan S.V.D.
Nadat Rector Roland Scheid (SVD) een adventsgedachte had uitgesproken, startte Vriendenkring o.l.v. dirigent Jan Mertens met het zingen van een aantal internationale kerstwerken. Koorlid Wilbert Alberts nam de begeleiding op het keyboard voor zijn rekening.
Als intermezzo speelde het ‘Angklung Ensemble St. Augustin'  vijf kerstliederen op Indonesische bamboe instrumenten, stammend uit de Indonesische Provincies West Java en Banten. De leden van het kwartet,  woonachting in het Duitse Provinciehuis van de Steylerse Missiecongregatie in St. Augustin, oogstten een groot applaus o.m. met de uitvoering van het Poolse kerstlied ‘Lulajze Jesu’.
Vocalgroup Ringfield vertolkte een zevental gevarieerde kerstwerken, waaronder ‘Celtic Christmas Blessing’, ‘Sjtil ‘t Kiendje sluuëp’ en ‘Candelight Carol’. De begeleiding werd verzorgd door Jens Seebeck en fluitiste Evelien Simons.
Na afloop van het geslaagde, sfeervolle kerstconcert was er voor iedereen koffie en glühwein en werd er nog gezellig nagepraat.

Foto's:  Speciale dank aan Broeder Heinz Helf.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Ledenportaal