• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
zaterdag 26 september 2020
Lettergrootte

In memoriam: Ton Driessen

Vandaag, 31 mei,  bereikte ons het droevige bericht, dat gisteravond, na een betrekkelijk langdurige ziekte is overleden

Ton Driessen

Ton was lid van zangvereniging Vriendenkring sinds 4 maart 1982. Hij zong vele jaren bij de eerste tenoren en was een echte verenigingsman. De laatste jaren behoorde hij tot de groep ‘niet-zangers’ maar bezocht toch vrij regelmatig de repetities.

Ton Driessen

Vooral voor het oldtimerevenement Steylpromotion, dat reeds 20 jaar door Vriendenkring wordt georganiseerd,  heeft Ton zich zeer verdienstelijk gemaakt. Samen met zijn echtgenote Marian, was hij de drijvende kracht achter de jaarlijkse loterij. In 2019 nam hij de totale lotenverkoop voor zijn rekening.
Ton is 79 jaar geworden.

-0-0-0-0-0-

Bij het overlijden van een Vriendenkringlid wordt door de voorzitter, voorafgaand aan de repetitie, een 'In Memoriam' uitgesproken. In een brief aan Ton's echtgenote Marian schrijft voorzitter Maurice Houba: "Vanwege de nare “corona-omstandigheden” kunnen we Ton niet gezamenlijk herdenken tijdens de repetitie en is het onmogelijk om de dierbare overledene dié zangers hulde te bieden, die hij zo zeer verdiende. In stilte is hij nu bij ons allemaal.
Aanstaande donderdagavond 4 juni zullen de koorleden Ton symbolisch gedenken bij het branden van een kaarsje, alsof we onze wekelijkse repetitie hadden."

Ton Driessen2

(Foto: Rob Timmermans)

 


Ledenportaal