zaterdag 10 juni 2023
Lettergrootte

In memoriam: Peter Verstappen

Vandaag, zondag 26 februari, bereikte ons het zeer droevige bericht dat is overleden ons zingend lid

Peter Verstappen.

Peter was sinds 01-07-2016 lid van Zangvereniging Vriendenkring en zong zeer enthousiast mee bij de bassen. Na zijn aanmelding als lid van ons koor, voelde hij zich zeer snel opgenomen in de Vriendenkring. Altijd was hij zeer nauw betrokken bij het wel en wee van het koor.  Hoewel zijn gezondheid hem nog wel eens parten speelde, was hij bijna altijd aanwezig tijdens repetities en uitvoeringen. De laatste jaren moest hij daarvoor de afstand van zijn woonplaats Posterholt naar Steyl overbruggen.

Peter Vertstappen

In 2022 nam Peter plaats in het bestuur waar hij de coördinatie met de muziekcommissie in zijn takenpakket  had.

Peter is 69 jaar geworden.Stoel Peter Verstappen

Vóór de repetitie van donderdag 2 maart sprak voorzitter Maurice Houba een  'In Memoriam' uit, gevolgd door een minuut stilte, voor de overleden bas Peter Verstappen. Met een foto, 'n herinnering en waardering met roos werd zijn vaste stek tussen de bassen opgesierd. Ook bezocht Peter's dochter Miranda en haar man Bert de repetitie om aan te geven hoe belangrijk zangvereniging Vriendenkring is geweest tijdens de laatste jaren van zijn leven. "Ook nu pap er niet meer is blijven wij met hart en ziel betrokken bij jullie formidabel koor en vriendenstel en zal onze wederzijdse relatie absoluut niet veranderen!"

Tijdens de afscheidsdienst in het crematorium' Tussen de Bergen' in Roermond heeft het koor Peter een laatste eer bewezen en op zijn verzoek 'You raise me up' gezongen. Muzikaal leider was Pieter Janssen aan de piano geassisteerd door Wilbert Alberts.


Ledenportaal