vrijdag 8 december 2023
Lettergrootte

Zeer sfeervol Jubileum-Astebleef-concert

Gezien de vele positieve reacties na afloop kunnen de mannen van zangvereniging Vriendenkring terugkijken op een zeer geslaagd Jubileum-Astebleefconcert.

Na een kort optreden op het Museumplein in Steyl vervolgde Vriendenkring haar optreden op het terras van zaal Vriendenkring waar het publiek in groten getale aanwezig was. Onder de toeschouwers bevonden zich ere-dirigent Cor Dorssers en  beschermvrouwe Claar Thijssen-Swinkels met echtgenoot oud-voorzitter René Thijssen. Van voorzitter Maurice Houba ontving Claar Thijssen-Swinkels een prachtige bos bloemen wegens haar 10-jarig jubileum als beschermvrouwe van Vriendenkring. Ook werd het nieuwste lid John Kierkels officieel geïnstalleerd als lid van Vriendenkring.

Onder leiding van dirigent Jan Mertens en tweede dirigent Jan Knaapen, begeleid door Wilbert Alberts op het keyboard, brachten de zangers van het Steyler mannenkoor een veertiental nummers ten gehore; het enthousiaste publiek werd o.a. verrast met populaire songs als ‘Sailing’, ‘Rivers of Babylon’ en ‘Bridge over troubled water’.

Tweemaal werd er om een toegift gevraagd. En uiteraard was ‘Stjeyl is het sjônste plaetske’ de slotsong.

De Joekskapel van vv. De Kaetelelaers zorgde voor stemmige muziek in de pauze en na afloop van het concert.

Met dit concert bewees het 140 jaar oude mannenkoor nog steeds springlevend te zijn.

Foto's: Els Timmermans

Klik op de foto om te vergroten

 


Ledenportaal