maandag 24 februari 2020
Lettergrootte

Oldtimerfestival op Patersplak

Voor de 21ste keer op rij wordt op de eerste zondag van juni in Steyl het gevarieerde zomerevenement Steyl Promotion georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring. Deze zevende juni staat volledig in het teken van oldtimers. Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen van heinde en verre uit Nederland, Duitsland en België naar Steyl om hun sieraad aan de vele honderden toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de inmiddels befaamde toertocht.

Al in de vroege zondagochtend komen tal van unieke auto's vanuit alle windrichtingen naar de z.g. Patersplak in de Parkstraat in Steyl; een unieke accommodatie, gelegen in de kloostertuin van Paters van Steyl (Societas Verbi Divini SVD). Het feestterrein ‘De Patersplak’ is voor iedereen vrij toegankelijk.

Poster SP2010 600 x 848

De toertocht, waarvoor de organisatie jaarlijks vele complimenten in ontvangst mag nemen, leidt door de mooie omgeving en is zo’n 40 à 45 km lang.

In het feestpaviljoen is een gezellig matinee met muziek. Hier is ook doorlopend een drankbuffet en eetgelegenheid geopend. Voor de kinderen is er een springkussen op het terrein.

Verder wordt op het parkeerterrein, grenzend aan de St. Michaëlstraat een unieke serie antieke vrachtwagens tentoongesteld onder de naam Steyler Macktreffen.

De kosten van deelname aan de oldtimershow en -tocht bedragen € 10,00 per auto met bijrijder. Voor iedere volgende passagier wordt € 2,00 extra gevraagd. Op de Patersplak ontvangt u, na inschrijving,  tegoedbonnen voor koffie/thee en een heerlijk stuk Limburgse vlaai.

 Als u interesse hebt om deel te nemen aan de  oldtimershow en -tocht
van Steyl Promotion 2020,
dan kunt u inschrijven via het inschrijfformulier
door HIER te klikken..

 

Hieronder vindt u een achttal foto's die gemaakt zijn tijdens Steyl Promotion 2019.

  • Aankomst in Steyl 1
  • Aankomst in Steyl 2
  • Ingang Patersplak
  • Koffie en heerlijke vlaai
  • Overzicht Patersplak
  • Oldtimer Bromfietsclub Reuver ook aanwezig
  • Drukte in het Kaetelhuis
  • Mac treffen

Klik op een foto om deze te vergroten.


Ledenportaal