Gezelligheid troef tijdens Steylpromotion 2018. (update)

Het was al vroeg druk in Steyl. Rond de klok van half tien reden de eerste oldtimers door de straten van Steyl. Rond de 160 oldtimerbezitters kon voorzitter Maurice Houba welkom heten op de Patersplak b. g. v. de 19e editie van Steylpromotion. Tijdens het concours d 'élégance, een vast onderdeel van het Steyler Oldtimergebeuren, showden 15 oldtimereigenaren, veelal in aangepaste kleding, hun voertuig terwijl  het in groten getale opgekomen publiek bijzonderheden over het getoonde voertuig te horen kreeg.

Concours délégance 3

Concours d'élégance vanaf de bijrijdersstoel (Foto Annemieke Dekkers)

Rond de klok van 12 vertrokken de oldtimers voor de inmiddels beroemde toertocht door Noord- en Midden Limburg. De deelnemers kwamen o.a. door Haelen en Roermond en  passeerden een groot aantal kastelen.

Big Band Nice Compagnie
De muziek op de Patersplak werd verzorgd door Big Band Nice Company.

Verder vond het Steyler Mack Truck Treffen plaats met deze keer tal van oldtimer bromfietsen en hield het Ketelhuis van het Missiemuseum een open stoomdag: Tal van kleine stoommachientjes stonden in het Ketelhuis opgesteld. Voor het Wereldpaviljoen stond een Afrikaanse markt.

Hieronder staan een zestal foto's van Steylpromotion 2018.
Voor meer foto's van Steylpromotion 2018 klik hier.

  • Concours d'élégence
  • Concours d'élégence
  • Overzicht Paterplak
  • Steyler Mack Treffen
  • Open Stoomdag
  • Drukte op de Patersplak

Klik op een foto om deze te vergroten.

Zoals gebruikelijk kon het publiek weer een stem uitbrengen op de mooiste oldtimer. Na de telling van de ingevulde formulieren werden onderstaande 4 prijswinnaars bekend gemaakt.

Klik op een foto om deze te vergroten.

Van Jan-Peter Ambaum, een jaarlijks terugkerende deelnemer van Steylpromotion, ontvingen we o.a. deze fraaie compilaties van het Steyler Mack Truck Treffen.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Steylpromotion: attractief evenement op unieke locatie.

Voor de 19e maal in successie vindt in Steyl dit jaar in het eerste weekend van juni ( dus op 2 en 3 juni) het zomerevenement Steyl Promotion plaats. De organisatie is in handen van Zangvereniging Vriendenkring. Veel bezitters van veelsoortige z.g. ‘classic cars’ komen dan weer van heinde en verre naar Steyl om hun ‘ juweeltje’ aan de toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de toertocht op zondag 3 juni. Deze traditionele happening vindt plaats op de uniek gelegen ‘Patersplak’ binnen de tuin van het missiehuis aan  de Parkstraat in Steyl. Op de parkeerplaats, grenzend aan de St. Michaëlstraat is een unieke serie antieke vrachtwagens tentoongesteld; voor deze stoere ‘wegreuzen’ bestaat in de laatste tijd een groeiende belangstelling.
Het terrein  ‘ De Patersplak’ is voor iedereen vrij toegankelijk.
Behalve een toertocht door de unieke omgeving van het kloosterdorp is aan het geheel een z.g. ‘ concours d’élégance’ verbonden, waarbij de eigenaars van de oldtimers en partner zijn gekleed naar de mode in het bouwjaar van de klassieker. Ze worden aan het publiek voorgesteld om 11.30 uur. Er worden in totaal weer zo’n 150 deelnemers aan het festival verwacht, die tussen 10.00 uur en 10.45 uur arriveren en hun plaats innemen op het grote feestterrein in het groen.
Om 12.30 uur start de toerrit voor alle deelnemers, die om 15.30 uur weer terugkeren. Het aanwezige publiek ontvangt een stembiljet ter beoordeling van de auto’s; voor de winnaars zijn enkele mooie prijzen beschikbaar. De prijsuitreiking hiervan en de uitslag van de grote loterij is om 17.00 uur.
In het feestpaviljoen is een gezellige matinee met muziek van Big Band  ‘Nice Company’ Hier is ook  doorlopend een drankbuffet en eetgelegenheid geopend. Voor de kinderen is er een springkussen op het terrein.

Concert in feestpaviljoen.
Op zaterdag 2 juni geven de organiserende Zangvereniging Vriendenkring Steyl en  het ‘Diashantlappenkoor’ uit Venlo een populair concert met gevarieerde werken uit hun lichte repertoire. Aanvang 19.30 uur in het feestpaviljoen.
 De toegang hiervoor is vrij; alle belangstellenden zijn van harte welkom.

 DSC0992a panorama 2 1200 x 559

Diverse activiteiten rondom de Paterplak.
Het ketelhuis van de vroegere drukkerij  van het missiehuis is op zondag 3 juni van 11.00 – 17.00 uur opengesteld en werkt op stoom. Er wordt tekst en uitleg gegeven over de stoommachines en generatoren. In de kelderruimten zijn oude ambachten uitgebeeld, die onlangs weer behoorlijk zijn uitgebreid.
 De entreeprijs bedraagt hier € 3,50 pp.; tot 12 jaar gratis.

Culturele fietstocht.
Op zaterdag 3 juni start vanaf het feestpaviljoen tussen 9.30 en 10.30 uur een z.g Culturele fietstocht van 40 km.met enkele tussenstops .Info via tel. 0653817936.
De organisatie is in handen van ‘ De Tegelse Hofzangers’

Afrikaanse markt vóór Wereldpaviljoen.
Op het terras van het Wereldpaviljoen aan de St. Michaëlstraat wordt zaterdag en zondag 2 en 3 juni van 11.00 tot 17.00 uur een Afrikaans Markt gehouden.
Hier worden beelden, sieraden, gebruiksvoorwerpen, tassen, doeken en kleding te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor het Wereldpaviljoen.


 

Ledenportaal