Winnende nummers en prijswinnaars van loterij 'Win een iPad'. (update 3)

Traditioneel is de laatste activiteit van Steylpromotion de trekking van de winnende nummers van de loterij 'Win een iPad'. Els Timmermans haalde de volgende winnende nummers uit de koker:

Prijs Omschrijving prijs Lotnr.
Hoofdprijs Apple i-Pad-Wifi (32 GB) 2402
2 Telefunken HD TV 80 cm 2747
3 Dinerbon ‘t Vaerhoes van € 50,00 1180
4 Dinerbon ‘t Vaerhoes van € 50,00 3968
5 Philips Bluetooth Headset t.w.v.€ 39,00 0944
6 10 vrijkaarten speelparadijs Ballorig 3052
7 10 vrijkaarten speelparadijs Ballorig 2242
8 10 vrijkaarten speelparadijs Ballorig 0886
9 10 vrijkaarten speelparadijs Ballorig 3980
10 6 vrijkaarten voor Fun Valley 2960
11 4 vrijkaarten voor Fun Valley 1252
12 4 entréekaarten Klein Zwitserland 3273
13 4 entréekaarten Klein Zwitserland 3604

Bent u in het bezit van een van deze loten, dan kunt u zich melden bij het secretariaat:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inmiddels hebben zich 9 prijswinnaars gemeld.

De eerste prijs van de loterij 'Win een iPad', de APPLE I-Pad Air, is door 2e penningmeester Rob Timmermans uitgereikt aan directeur Jeroen Gerits van Bouwbedrijf Geurts. Een sponsor, die altijd voor Vriendenkring klaar staat.

1 e prijs Jeroen Gerits

Eerste prijswinnaar Jeroen Gerits (r)

2e prijs Hans van Aarssen

Tweede prijswinnaar Hans van Aarssen (r)

4 e prijs Wilma Sijbers

Winnaar van de 4e prijs: Wilma Sijbers

5e prijs Dylan Storm

Els Timmermans heeft de 5de prijs uitgereikt aan Dylan Storm van Garage Storm.(de sponsor van de ralleyplaten voor Steyl Promotion.)

 


 

 

Gezelligheid troef tijdens Steylpromotion 2018. (update)

Het was al vroeg druk in Steyl. Rond de klok van half tien reden de eerste oldtimers door de straten van Steyl. Rond de 160 oldtimerbezitters kon voorzitter Maurice Houba welkom heten op de Patersplak b. g. v. de 19e editie van Steylpromotion. Tijdens het concours d 'élégance, een vast onderdeel van het Steyler Oldtimergebeuren, showden 15 oldtimereigenaren, veelal in aangepaste kleding, hun voertuig terwijl  het in groten getale opgekomen publiek bijzonderheden over het getoonde voertuig te horen kreeg.

Concours délégance 3

Concours d'élégance vanaf de bijrijdersstoel (Foto Annemieke Dekkers)

Rond de klok van 12 vertrokken de oldtimers voor de inmiddels beroemde toertocht door Noord- en Midden Limburg. De deelnemers kwamen o.a. door Haelen en Roermond en  passeerden een groot aantal kastelen.

Big Band Nice Compagnie
De muziek op de Patersplak werd verzorgd door Big Band Nice Company.

Verder vond het Steyler Mack Truck Treffen plaats met deze keer tal van oldtimer bromfietsen en hield het Ketelhuis van het Missiemuseum een open stoomdag: Tal van kleine stoommachientjes stonden in het Ketelhuis opgesteld. Voor het Wereldpaviljoen stond een Afrikaanse markt.

Hieronder staan een zestal foto's van Steylpromotion 2018.
Voor meer foto's van Steylpromotion 2018 klik hier.

 • Drukte in Steyl
 • Overzicht Patersplak
 • Drukte op de Patersplak
 • Concours d'lgance
 • Steyler Mack Treffen
 • Open Stoomdag

Klik op een foto om deze te vergroten.

Zoals gebruikelijk kon het publiek weer een stem uitbrengen op de mooiste oldtimer. Na de telling van de ingevulde formulieren werden onderstaande 4 prijswinnaars bekend gemaakt.

 • Eerste prijs
 • Tweede prijs
 • Derde prijs
 • Vierde prijs

Klik op een foto om deze te vergroten.

Van Jan-Peter Ambaum, een jaarlijks terugkerende deelnemer van Steylpromotion, ontvingen we o.a. deze fraaie compilaties van het Steyler Mack Truck Treffen.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Steylpromotion: attractief evenement op unieke locatie.

Voor de 19e maal in successie vindt in Steyl dit jaar in het eerste weekend van juni ( dus op 2 en 3 juni) het zomerevenement Steyl Promotion plaats. De organisatie is in handen van Zangvereniging Vriendenkring. Veel bezitters van veelsoortige z.g. ‘classic cars’ komen dan weer van heinde en verre naar Steyl om hun ‘ juweeltje’ aan de toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de toertocht op zondag 3 juni. Deze traditionele happening vindt plaats op de uniek gelegen ‘Patersplak’ binnen de tuin van het missiehuis aan  de Parkstraat in Steyl. Op de parkeerplaats, grenzend aan de St. Michaëlstraat is een unieke serie antieke vrachtwagens tentoongesteld; voor deze stoere ‘wegreuzen’ bestaat in de laatste tijd een groeiende belangstelling.
Het terrein  ‘ De Patersplak’ is voor iedereen vrij toegankelijk.
Behalve een toertocht door de unieke omgeving van het kloosterdorp is aan het geheel een z.g. ‘ concours d’élégance’ verbonden, waarbij de eigenaars van de oldtimers en partner zijn gekleed naar de mode in het bouwjaar van de klassieker. Ze worden aan het publiek voorgesteld om 11.30 uur. Er worden in totaal weer zo’n 150 deelnemers aan het festival verwacht, die tussen 10.00 uur en 10.45 uur arriveren en hun plaats innemen op het grote feestterrein in het groen.
Om 12.30 uur start de toerrit voor alle deelnemers, die om 15.30 uur weer terugkeren. Het aanwezige publiek ontvangt een stembiljet ter beoordeling van de auto’s; voor de winnaars zijn enkele mooie prijzen beschikbaar. De prijsuitreiking hiervan en de uitslag van de grote loterij is om 17.00 uur.
In het feestpaviljoen is een gezellige matinee met muziek van Big Band  ‘Nice Company’ Hier is ook  doorlopend een drankbuffet en eetgelegenheid geopend. Voor de kinderen is er een springkussen op het terrein.

Concert in feestpaviljoen.
Op zaterdag 2 juni geven de organiserende Zangvereniging Vriendenkring Steyl en  het ‘Diashantlappenkoor’ uit Venlo een populair concert met gevarieerde werken uit hun lichte repertoire. Aanvang 19.30 uur in het feestpaviljoen.
 De toegang hiervoor is vrij; alle belangstellenden zijn van harte welkom.

 DSC0992a panorama 2 1200 x 559

Diverse activiteiten rondom de Paterplak.
Het ketelhuis van de vroegere drukkerij  van het missiehuis is op zondag 3 juni van 11.00 – 17.00 uur opengesteld en werkt op stoom. Er wordt tekst en uitleg gegeven over de stoommachines en generatoren. In de kelderruimten zijn oude ambachten uitgebeeld, die onlangs weer behoorlijk zijn uitgebreid.
 De entreeprijs bedraagt hier € 3,50 pp.; tot 12 jaar gratis.

Culturele fietstocht.
Op zaterdag 3 juni start vanaf het feestpaviljoen tussen 9.30 en 10.30 uur een z.g Culturele fietstocht van 40 km.met enkele tussenstops .Info via tel. 0653817936.
De organisatie is in handen van ‘ De Tegelse Hofzangers’

Afrikaanse markt vóór Wereldpaviljoen.
Op het terras van het Wereldpaviljoen aan de St. Michaëlstraat wordt zaterdag en zondag 2 en 3 juni van 11.00 tot 17.00 uur een Afrikaans Markt gehouden.
Hier worden beelden, sieraden, gebruiksvoorwerpen, tassen, doeken en kleding te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor het Wereldpaviljoen.


 

Voorbereiding Steylpromotion 2018 in volle gang

Voor de negentiende keer op rij wordt op de eerste zondag van juni in Steyl het gevarieerde zomerevenement Steyl Promotion georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring. Deze 3de juni staat volledig in het teken van oldtimers.Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen van heinde en verre uit Nederland, Duitsland en België naar Steyl om hun sieraad aan de vele honderden toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de toertocht. Al in de vroege zondagochtend komen tal van unieke auto's vanuit alle windrichtingen naar de z.g. Patersplak in de Parkstraat in Steyl; een unieke accommodatie voor deze inmiddels traditionele happening.
Behalve een toertocht door de mooie omgeving is aan het geheel een z.g. concours d’ élégance verbonden, waarbij menige eigenaar van de oldtimers is gekleed naar de mode van de jaargang, waarin de klassieke vierwieler is gebouwd. Tijdens de editie van 2017 waren er circa 180 voertuigen aanwezig en deed een vijftiental oldtimers mee aan het concours d’ élégance.

Poster SP 2018

Ook dit jaar verwachten we een groot aantal deelnemers. De deelnemers worden verwacht tussen 10.00 uur en 10.45 uur en het voorrijden tijdens de showrit start om 11.00 uur. Exact om 12.30 uur begint de traditionele toerrit door het mooie Limburgse land en Duitse grensgebied.
Op het feestterrein en in het feestpaviljoen is dan een gezellig matinee en samenzijn. Ook voor de aanwezige kinderen zal er een aantal speciale activiteiten worden gerealiseerd.

Rond de klok van 15.30 uur verwachten we de toerrijders op de plak terug. De vele wagens worden dan op het grote terrein onder de oude watertoren geshowd. Het aanwezige publiek beoordeelt de auto’s op o.a. orginaliteit. Alle bezoekers ontvangen een stembiljet. Hierop kan de meest originele auto genoteerd worden en vervolgens in een daarvoor bestemde box worden gedeponeerd. De uitslag is eenvoudig en eerlijk: de meeste stemmen gelden. De organisatie stelt drie leuke prijzen ter beschikking. De prijsuitreiking zal zo rond 17.00 uur zijn.
Als de weergoden Limburg  goed gezind zijn, dan zijn alle ingrediënten aanwezig om ook het negentiende Oldtimertreffen op Steyl tot een grandioos spektakel te maken.

Digitaal inschrijven is niet meer mogelijk.
Op 3 juni vanaf 10.00 uur kunt u bij het secretariaat alsnog inschrijven voor het Oldtimerfestival.
De inschrijfkosten bedragen € 8,00 per oldtimer inclusief bestuurder en één bijrijder. Voor iedere volgende passagier betaalt u € 2,00.
Voor dit geld:

 • Hebt u een plaats op het festival terrein
 • Ontvangt u koffie en vlaai bij aankomst
 • Kunt u deelnemen aan het concours d'élégence.
 • Kunt u deelnemen aan de rondrit door de omgevening van Steyl
 • Doet u mee aan de verkiezing van mooiste oldtimer Steylpromotion 2018

 

Waar vindt u de Patersplak?
De  Patersplak is gelegen aan de Parkstraat in Steyl.
Komend vanaf Venlo (afslag 16 A73) neemt u na 2 km de eerste afslag op de rotonde (Maasveldstraat). Vervolgens neemt u de tweede straat links (Kloosterstraat). Na ca. 1 km vindt u dan de Parkstraat aan de linkerkant.

Komend vanuit de richting Roermond via de Rijksweg N271 rijdt u na binnenkomst in Tegelen door tot de tweede rotonde en neemt u daar de derde afslag (Maasveldstraat). Vervolgens neemt u de tweede straat links (Kloosterstraat). Na ca. 1 km vindt u dan de Parkstraat aan de linkerkant.

Kaartje Steylpromotion


 

 

Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl