Voor de negentiende keer op rij wordt op de eerste zondag van juni in Steyl het gevarieerde zomerevenement Steyl Promotion georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring. Deze 3de juni staat volledig in het teken van oldtimers.Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen van heinde en verre uit Nederland, Duitsland en België naar Steyl om hun sieraad aan de vele honderden toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de toertocht. Al in de vroege zondagochtend komen tal van unieke auto's vanuit alle windrichtingen naar de z.g. Patersplak in de Parkstraat in Steyl; een unieke accommodatie voor deze inmiddels traditionele happening.
Behalve een toertocht door de mooie omgeving is aan het geheel een z.g. concours d’ élégance verbonden, waarbij menige eigenaar van de oldtimers is gekleed naar de mode van de jaargang, waarin de klassieke vierwieler is gebouwd. Tijdens de editie van 2017 waren er circa 180 voertuigen aanwezig en deed een vijftiental oldtimers mee aan het concours d’ élégance.

Poster SP 2018

Ook dit jaar verwachten we een groot aantal deelnemers. De deelnemers worden verwacht tussen 10.00 uur en 10.45 uur en het voorrijden tijdens de showrit start om 11.00 uur. Exact om 12.30 uur begint de traditionele toerrit door het mooie Limburgse land en Duitse grensgebied.
Op het feestterrein en in het feestpaviljoen is dan een gezellig matinee en samenzijn. Ook voor de aanwezige kinderen zal er een aantal speciale activiteiten worden gerealiseerd.

Rond de klok van 15.30 uur verwachten we de toerrijders op de plak terug. De vele wagens worden dan op het grote terrein onder de oude watertoren geshowd. Het aanwezige publiek beoordeelt de auto’s op o.a. orginaliteit. Alle bezoekers ontvangen een stembiljet. Hierop kan de meest originele auto genoteerd worden en vervolgens in een daarvoor bestemde box worden gedeponeerd. De uitslag is eenvoudig en eerlijk: de meeste stemmen gelden. De organisatie stelt drie leuke prijzen ter beschikking. De prijsuitreiking zal zo rond 17.00 uur zijn.
Als de weergoden Limburg  goed gezind zijn, dan zijn alle ingrediënten aanwezig om ook het negentiende Oldtimertreffen op Steyl tot een grandioos spektakel te maken.

Digitaal inschrijven is niet meer mogelijk.
Op 3 juni vanaf 10.00 uur kunt u bij het secretariaat alsnog inschrijven voor het Oldtimerfestival.
De inschrijfkosten bedragen € 8,00 per oldtimer inclusief bestuurder en één bijrijder. Voor iedere volgende passagier betaalt u € 2,00.
Voor dit geld:

  • Hebt u een plaats op het festival terrein
  • Ontvangt u koffie en vlaai bij aankomst
  • Kunt u deelnemen aan het concours d'élégence.
  • Kunt u deelnemen aan de rondrit door de omgevening van Steyl
  • Doet u mee aan de verkiezing van mooiste oldtimer Steylpromotion 2018

 

Waar vindt u de Patersplak?
De  Patersplak is gelegen aan de Parkstraat in Steyl.
Komend vanaf Venlo (afslag 16 A73) neemt u na 2 km de eerste afslag op de rotonde (Maasveldstraat). Vervolgens neemt u de tweede straat links (Kloosterstraat). Na ca. 1 km vindt u dan de Parkstraat aan de linkerkant.

Komend vanuit de richting Roermond via de Rijksweg N271 rijdt u na binnenkomst in Tegelen door tot de tweede rotonde en neemt u daar de derde afslag (Maasveldstraat). Vervolgens neemt u de tweede straat links (Kloosterstraat). Na ca. 1 km vindt u dan de Parkstraat aan de linkerkant.

Kaartje Steylpromotion


 

 

Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl