Voor de 19e maal in successie vindt in Steyl dit jaar in het eerste weekend van juni ( dus op 2 en 3 juni) het zomerevenement Steyl Promotion plaats. De organisatie is in handen van Zangvereniging Vriendenkring. Veel bezitters van veelsoortige z.g. ‘classic cars’ komen dan weer van heinde en verre naar Steyl om hun ‘ juweeltje’ aan de toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de toertocht op zondag 3 juni. Deze traditionele happening vindt plaats op de uniek gelegen ‘Patersplak’ binnen de tuin van het missiehuis aan  de Parkstraat in Steyl. Op de parkeerplaats, grenzend aan de St. Michaëlstraat is een unieke serie antieke vrachtwagens tentoongesteld; voor deze stoere ‘wegreuzen’ bestaat in de laatste tijd een groeiende belangstelling.
Het terrein  ‘ De Patersplak’ is voor iedereen vrij toegankelijk.
Behalve een toertocht door de unieke omgeving van het kloosterdorp is aan het geheel een z.g. ‘ concours d’élégance’ verbonden, waarbij de eigenaars van de oldtimers en partner zijn gekleed naar de mode in het bouwjaar van de klassieker. Ze worden aan het publiek voorgesteld om 11.30 uur. Er worden in totaal weer zo’n 150 deelnemers aan het festival verwacht, die tussen 10.00 uur en 10.45 uur arriveren en hun plaats innemen op het grote feestterrein in het groen.
Om 12.30 uur start de toerrit voor alle deelnemers, die om 15.30 uur weer terugkeren. Het aanwezige publiek ontvangt een stembiljet ter beoordeling van de auto’s; voor de winnaars zijn enkele mooie prijzen beschikbaar. De prijsuitreiking hiervan en de uitslag van de grote loterij is om 17.00 uur.
In het feestpaviljoen is een gezellige matinee met muziek van Big Band  ‘Nice Company’ Hier is ook  doorlopend een drankbuffet en eetgelegenheid geopend. Voor de kinderen is er een springkussen op het terrein.

Concert in feestpaviljoen.
Op zaterdag 2 juni geven de organiserende Zangvereniging Vriendenkring Steyl en  het ‘Diashantlappenkoor’ uit Venlo een populair concert met gevarieerde werken uit hun lichte repertoire. Aanvang 19.30 uur in het feestpaviljoen.
 De toegang hiervoor is vrij; alle belangstellenden zijn van harte welkom.

 DSC0992a panorama 2 1200 x 559

Diverse activiteiten rondom de Paterplak.
Het ketelhuis van de vroegere drukkerij  van het missiehuis is op zondag 3 juni van 11.00 – 17.00 uur opengesteld en werkt op stoom. Er wordt tekst en uitleg gegeven over de stoommachines en generatoren. In de kelderruimten zijn oude ambachten uitgebeeld, die onlangs weer behoorlijk zijn uitgebreid.
 De entreeprijs bedraagt hier € 3,50 pp.; tot 12 jaar gratis.

Culturele fietstocht.
Op zaterdag 3 juni start vanaf het feestpaviljoen tussen 9.30 en 10.30 uur een z.g Culturele fietstocht van 40 km.met enkele tussenstops .Info via tel. 0653817936.
De organisatie is in handen van ‘ De Tegelse Hofzangers’

Afrikaanse markt vóór Wereldpaviljoen.
Op het terras van het Wereldpaviljoen aan de St. Michaëlstraat wordt zaterdag en zondag 2 en 3 juni van 11.00 tot 17.00 uur een Afrikaans Markt gehouden.
Hier worden beelden, sieraden, gebruiksvoorwerpen, tassen, doeken en kleding te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor het Wereldpaviljoen.


 

Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl