Zeer warme 20e editie van Steyl Promotion.

Terwijl de temperatuur reeds vroeg richting 23 graden steeg, reden rond de klok van half tien de eerste oldtimers door de straten van Steyl op weg naar het festivalterrein. Meer dan 160 oldtimerbezitters kon voorzitter Maurice Houba welkom heten op de Patersplak b.g.v. de 20e editie van Steyl Promotion. Tijdens het concours d 'élégance, een vast onderdeel van het Steyler Oldtimergebeuren, showden 15 oldtimereigenaren, veelal in aangepaste kleding, hun voertuig terwijl het in groten getale opgekomen publiek bijzonderheden over het getoonde voertuig te horen kreeg. Het oudste geshowde model dateerde uit 1924!
Rond de klok van 12 vertrokken de oldtimers voor de inmiddels beroemde en ook veel geroemde toertocht door Noord- en Midden Limburg en Duitsland. De deelnemers kwamen o.a. door Beesel, Asselt, Brüggen en Nettetal in Duitsland om vervolgens via Venlo op de Patersplak terug te keren om een jubileumverrassing in ontvangst te nemen.
Verder vond het Steyler Mack Truck Treffen plaats en was de Reuverse Oldtimerbromfietsclub aanwezig met tal van oldtimer bromfietsen. Het Ketelhuis van het Missiemuseum hield een open stoomdag: Tal van kleine stoommachientjes stonden in het Ketelhuis opgesteld.

Hieronder staan een zestal foto's van Steylpromotion 2019.
Voor een dia-impressie van Steyl Promotion 2019 klik hier.

 • Aankomst in Steyl
 • Even uitstappen
 • Drukte op de Patersplak
 • Op de Patersplak
 • Ketelhuis
 • Mack Treffen

Klik op een foto om deze te vergroten.

Zoals al jaren gebruikelijk komen de drie mooiste old-timers in aanmerking voor een prijs. Het publiek bepaalt de keuze.

Prijs  Auto  Kenteken  Bouwjaar  Eigenaar/Plaats
1  Ford A-400 cabriolet DZ-61-73 1931  Leo Wilms, Ospel
2  Austin Ulster special AM-41-93 1925  Fons v.d. Berg, Bladel
3  Citroën 5 HP Cabrio AL-39-05 1932  Jan en Mariëlle Janssen, Reuver

 

De drie winnaars met hun oldtimers

De drie prijswinnaars met hun oldtimers.

 • Eerste prijswinnaar
 • Tweede prijswinnaars
 • Derde prijswinnaars

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Sfeervol concert aan vooravond van Steyl Promotion 2019

Evenals vorig jaar heeft Zangvereniging Vriendenkring aan de vooravond van Steylpromotion  een concert gegeven in het goed gevulde feestpaviljoen op de Patersplak te Steyl. Vriendenkring, voor de een na laatste keer onder leiding van dirigent Cor Dorssers, liet een zestal werken horen en besloot met het luidkeels door het publiek meegezongen "Stjeyl is ut sjônste plaetske".De begeleiding op het keyboard was in handen van  2e tenor Wilbert Alberts.

Als gastkoor trad op het Shanty Koor Schinveld. Dit koor, ontstaan uit het mannenkoor Oranje Schinveld,  bracht vele internationalezeemansliederen ten gehore. Een aantal liederen werd luidkeels meegezongen door het aanwezige publiek. De muzikale leiding was in handen van Michael Wijers en een drietal gitaristen plus een accordionist zorgden voor de muzikale begeleiding.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

 

Vierde lustrum voor Steyl Promotion

Voor de twintigste keer op rij wordt op de eerste zondag van juni in Steyl het gevarieerde zomerevenement Steyl Promotion georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring. Deze tweede  juni staat volledig in het teken van oldtimers. Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen van heinde en verre uit Nederland, Duitsland en België naar Steyl om hun sieraad aan de vele honderden toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de  inmiddels befaamde toertocht.

2019 Rallyplaat Vriendenkring verkleind

De jubileumrallyplaat

Al in de vroege zondagochtend komen tal van unieke auto's vanuit alle windrichtingen naar de z.g. Patersplak in de Parkstraat in Steyl; een unieke accommodatie, gelegen in de kloostertuin van Paters van Steyl (Societas Verbi Divini SVD), voor deze lustrum happening.

Behalve een toertocht door de mooie omgeving, waarvoor de organisatie jaarlijks vele complimenten in ontvangst neemt,  is aan het geheel een z.g. concours d’ élégance verbonden. Hierbij is de eigenaar en bijrijder van de oldtimers gekleed naar de mode van de jaargang, waarin de klassieke vierwieler is gebouwd. Tijdens de editie van 2018 waren er circa 170 voertuigen aanwezig op de Patersplak en deed een vijftiental oldtimers mee aan het concours d’ élégance. Het aanwezige publiek ontvangt een stembiljet ter beoordeling van de auto’s; voor de winnaars zijn enkele mooie prijzen beschikbaar.

In het feestpaviljoen is een gezellig matinee met muziek. Hier is ook  doorlopend een drankbuffet en eetgelegenheid geopend. Voor de kinderen is er een springkussen op het terrein.

Verder wordt op de parkeerplaats, grenzend aan de St. Michaëlstraat een unieke serie antieke vrachtwagens tentoongesteld onder de naam Steyler Mactreffen.

 

Hieronder vindt u een zestal foto's die gemaakt zijn tijdens Steyl Promotion 2018.

 • Diverse jaarschildjes
 • De Patersplak in 2018
 • De Patersplak in 2018
 • Deelnemers Concours d'élégance
 • Concours d'élégance
 • Steyler Mac Treffen

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Ledenportaal