Voor de twintigste keer op rij wordt op de eerste zondag van juni in Steyl het gevarieerde zomerevenement Steyl Promotion georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring. Deze tweede  juni staat volledig in het teken van oldtimers. Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen van heinde en verre uit Nederland, Duitsland en België naar Steyl om hun sieraad aan de vele honderden toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de  inmiddels befaamde toertocht.

2019 Rallyplaat Vriendenkring verkleind

De jubileumrallyplaat

Al in de vroege zondagochtend komen tal van unieke auto's vanuit alle windrichtingen naar de z.g. Patersplak in de Parkstraat in Steyl; een unieke accommodatie, gelegen in de kloostertuin van Paters van Steyl (Societas Verbi Divini SVD), voor deze lustrum happening.

Behalve een toertocht door de mooie omgeving, waarvoor de organisatie jaarlijks vele complimenten in ontvangst neemt,  is aan het geheel een z.g. concours d’ élégance verbonden. Hierbij is de eigenaar en bijrijder van de oldtimers gekleed naar de mode van de jaargang, waarin de klassieke vierwieler is gebouwd. Tijdens de editie van 2018 waren er circa 170 voertuigen aanwezig op de Patersplak en deed een vijftiental oldtimers mee aan het concours d’ élégance. Het aanwezige publiek ontvangt een stembiljet ter beoordeling van de auto’s; voor de winnaars zijn enkele mooie prijzen beschikbaar.

In het feestpaviljoen is een gezellig matinee met muziek. Hier is ook  doorlopend een drankbuffet en eetgelegenheid geopend. Voor de kinderen is er een springkussen op het terrein.

Verder wordt op de parkeerplaats, grenzend aan de St. Michaëlstraat een unieke serie antieke vrachtwagens tentoongesteld onder de naam Steyler Mactreffen.

 

Hieronder vindt u een zestal foto's die gemaakt zijn tijdens Steyl Promotion 2018.

  • Diverse jaarschildjes
  • De Patersplak in 2018
  • De Patersplak in 2018
  • Deelnemers Concours d'élégance
  • Concours d'élégance
  • Steyler Mac Treffen

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Ledenportaal