Concertreis 2005 naar Andalusië.

 Tijdens de van 30 april t/m 7 mei 2005 gehouden concertreis van zangvereniging ‘Vriendenkring’ naar Andalusië is het Steylers mannenkoor een bijzondere eer te beurt gevallen:  ‘Vriendenkring’ en dirigent Cor Dorssers ontvingen na afloop van een concert met het koor ‘Asociación Coral de Sevilla’ in de kerk ‘ La  Anunciación’ de onderscheiding ‘ De Internationale Windvaan ( Giraldillo) voor de koorzang 2005 van Sevilla’ voor de inzet voor de koorzang in Europa. 2005 Poster AndalusiëDeze onderscheiding werd uitgereikt door directeur A. Bustos Rodrìguez van de  organisatie ‘ Temas Sevillanos’ en door de Nederlandse Consul in Sevilla de Heer J. Lerga Paz.

Het was een bijzonder hoogtepunt tijdens de uitzonderlijk geslaagde zevende concertreis van ‘Vriendenkring’. Concerten met een drietal koren en opluistering van Missen in Sevilla, Cádiz en Guadix ( Granada) waren zeer succesvol. Na afloop van de diverse kerkdiensten werd door de organiserende koren telkens een ontvangst georganiseerd.
Er waren ook zeer talrijke spontane optredens in de diverse steden nabij toeristische bezienswaardigheden of zomaar in de straten, waarbij dan telkens grote groepen mensen samendromden en luid applaudisseerden.
De Nederlandse consul in Sevilla had voor ‘Vriendenkring’ een verrassende ontvangst voorbereid, die ten zeerste werd gewaardeerd en waarbij ook weer veel werd gezongen.
Uiteraard  hebben de deelnemers aan de reis ook met volle teugen genoten van de vele kunstzinnige, historische en culturele steden, gebouwen, kerken, moskeeën en natuurgebieden in deze zuidelijkste Spaanse provincie.

Om een fotoreportage te bekijken van de concertreis naar Andalusië dient u hier te klikken.