• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • Home02
dinsdag 12 november 2019
Lettergrootte

Fantastisch ‘Te gast bij Vriendenkring’ concert.

Een volle Haandertzaal met enthousiast publiek, een prachtig spelende  Harmonie ‘Sempre Avanti' uit Tegelen en een verrassend voor het voetlicht tredende zangvereniging Vriendenkring waren de ingrediënten van een zeer geslaagde editie van het populaire zondagmiddagconcert ‘Te Gast bij Vriendenkring’.

Het concert, met o.a. enkele werken bij  gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding, werd geopend door Harmonie ‘Sempre Avanti' onder leiding van Jacques Claessens met ‘Soldaat van Oranje.  Met '75 jaor vreej’, gecomponeerd door Christiaan Janssen  in opdracht van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, besloot de harmonie haar solo-optreden..

Vriendenkring bracht, onder leiding van haar nieuwe dirigent Jan Mertens en aan het keyboard begeleid door Wilbert Alberts,  een 11-tal werken ten gehore. Zeven stukken  stonden voor het eerst op het programma,  waaronder ‘Ramona’, ‘Barbara Ann’ en ‘The Creation’ van componist Willy Richter. Hoogtepunt van het concert was de uitvoering van ‘Gwahoddiad’ van John Davies begeleid door  Sempre  Avanti met een arrangement geschreven door Jan Mertens .  

Harmonie en koor voerden verder gezamenlijk uit :’We’ll meet again’ , Lilli Marlen’, ’Exodus Song’ en Yellow Bird’.

Vriendenkring en Sempre Avanti kunnen terugzien op een zeer geslaagde samenwerking.

Met dank aan fotograaf Ari Verbruggen

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

In memoriam: Jacques Schreurs

Met grote verslagenheid vernamen de leden van zangvereniging Vriendenkring aan het begin van de repetitie op donderdag 7 november het bericht, dat hun collega-koorlid

Jacques Schreurs

enkele uren eerder was overleden.

 

Jacques Schreurs

Jacques is gedurende 47 jaar lid geweest van Vriendenkring en was een zeer gewaardeerde zanger bij de tweede tenoren. Hij bekleedde gedurende negen jaren de functies van 1e en 2e penningmeester en zette zich bij uiteenlopende taken in bij tal van activiteiten binnen bestuur en vereniging.

Toen de zangvereniging in 1978 het prinselijke trio van carnavalsvereniging D’n Oeles leverde, was Jacques adjudant van onze huidige voorzitter prins Maurice (Houba).

Op donderdag 31 oktober bracht Jacques nog een kort bezoek aan de repetitie van Vriendenkring om in gezelschap van zijn zoon Erik de Steyler zangers aan het werk te zien onder leiding van de nieuwe dirigent Jan Mertens. Het was zijn laatste contact met zijn vriendenkring.

Jacques is 77 jaar geworden.

Op woensdag 13 november zal zangvereniging Vriendenkring Jacques een laatste muzikale groet brengen tijdens de uitvaartdienst in de St. Martinuskerk te Tegelen. Het koor zal een aantal door Jacques zelf uitgezochte liederen  ten gehore brengen. De dienst begint om 13.00 uur.

 


 

Statiegeldactie bij COOP te Steyl

Een file met bestuursleden van zangvereniging Vriendenkring voor de statiegeldautomaat bij supermarkt COOP te Steyl. In alle vroegte gaven de bestuursleden van zangvereniging Vriendenkring het goede voorbeeld en doneerden hun statiegeld voor het mannenkoor.

Volg het goede voorbeeld en doneer uw statiegeld (of een gedeelte daarvan) voor zangvereniging Vriendenkring, het koor waar Steyl trots op is.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Vriendenkring trad op bij opening 2e Steylerdag

Tijdens de tweede Steylerdag , georganiseerd door de Stichting Steylvol Steyl, heeft zangvereniging Vriendenkring op zondag 1 september samen met Kwartetvereniging Animo een concert gegeven in het Schutterijmuseum te Steyl. Het concert, dat zeer druk bezocht werd, vond plaats aansluitend aan de officiële opening van het evenement door wethouder Erwin Boom van de Gemeente Venlo. Vriendenkring stond onder leiding van tweede dirigent Jan Knaapen en werd aan het keyboard begeleid door Wilbert Alberts. Na een muzikale rondreis door de wereld, met o.a. een lied uit Jamaica en een Israelisch lied, werd het concert afgesloten met het Steyler volkslied: Stjeyl is het sjônste plaetske.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Ledenportaal