• home 4
  • Home01
  • Home02
  • Home03
donderdag 21 maart 2019
Lettergrootte

Dirigent Cor Dorssers neemt afscheid van Vriendenkring.

Nieuwe muzikale leider: Jan Mertens.

Vanaf 1 maart 2001 heeft Cor Dorssers uit Swalmen de muzikale leiding bij het Steyler koor. In de loop van vorig jaar gaf hij aan te gaan stoppen met zijn carrière als dirigent. Na meer dan een halve eeuw hangt hij de dirigeerstok aan de wilgen. Graag wil Cor gaan genieten van alles, dat het leven hem, zijn echtgenote José en het gezin hen biedt. Voor de kleinkinderen kan hij dan alle tijd vrij maken. Meer dan vijftig jaren heeft hij de muzikale leiding gehad van menig muziekgezelschap en koor. Tot de komende zomervakantie leidt hij Vriendenkring nog en neemt begin juli officieel afscheid van koor en publiek. Ruim achttien jaar was zijn muzikale inbreng kenmerkend voor het mannenkoor, waaraan hij met bijzonder veel ambitie, geestdrift en humor verbonden is. Meer dan achttien jaren leidde Cor Vriendenkring bij menig optreden in binnen- en buitenland en bij diverse concertreizen. Op het moment van afscheid vóór de zomervakantie komen we natuurlijk uitvoerig terug.

Dit heel tijdig aangeven van zijn afscheid bood het bestuur meer dan voldoende ruimte om een deskundige en waardige opvolger te zoeken. Die betrekkelijk korte maar intensieve procedure en zoektocht heeft geleid tot het kunnen aanstellen van een nieuwe dirigent, wiens persoon unanieme instemming genoot van zowel bestuur als muziekcommissie. De heer Jan Mertens, woonachtig te Bilzen in België, is per juli 2019 de opvolger van Cor Dorssers. Nadere informatie over de persoon Mertens verschijnt zeer binnenkort op deze site.

Jan Mertens

 Jan Mertens, de 14e dirigent in de Vriendenkringgeschiedenis.


 

De nestor van onze vereniging is niet meer.

Met grote droefenis ontvingen wij op 21 februari 2019 het overlijdensbericht van het oudste lid van onze vereniging

Toon Lamers

Toon Lamers

Toon is 89 jaar geworden.
Hij was ruim 31 jaar lid van Vriendenkring en zong in vroegere jaren als tweede tenor in ons koor; daarna ging hij in ruste. Hij bleef onze vereniging trouw volgen en nam uiteenlopende taken bij organisaties van concerten en verenigingsactiviteiten op zich.
Toon was verbonden met een groot aantal Steylerse verenigingen.
Voor zijn sympathie en steun zijn wij hem zeer erkentelijk.

Vóór de repetite van donderdag 21 februari heeft voorzitter Maurice Houba de overleden nestor herdacht in een In Memoriam.

Op woensdag 27 februari heeft zangvereniging Vriendenkring Toon een laatste muzikale groet gebracht tijdens de afscheidsdienst in de benedenkerk van het Missiehuis te Steyl.


 

Prinselijk  weekend voor Vriendenkring.

Het weekend van 16 en 17 februari 2019 stond voor zangvereniging Vriendenkring voor een groot gedeelte in het teken van de Tegelse Carnavalsvereniging D’n  Oeles. Op zaterdag was het mannenkoor betrokken bij het uitroepen van Prins Marcel 2 en zijn adjudanten Leon en Peter in De Haandert in Tegelen. Samen met sopraan Krista Meijer en begeleid door Wilbert Alberts aan de vleugel werd ‘You raise me up’ uitgevoerd. Tijdens het tussenspel gaf  Oelesvorst Gé Cornet korte beschrijvingen van de drie leden van het Prinselijke trio.

Op zondag gaf ‘Oeleskoor Vriendenkring’ zoals vorst Gé Cornet het Steyler mannenkoor  in zijn welkomstwoord omschreef, acte de présence  tijdens de zogenaamde Oelesmis in de Martinuskerk te Tegelen. Pastoor Marc Calo was de voorganger in de Eucharistieviering die als motto droeg ‘Krangs um’ en die geheel in het teken stond van de Tegelse Vastelaovend.  O.l..v dirigent Cor Dorssers en aan het keyboard begeleid door Wilbert Alberts werden een 15-tal werken ten gehore gebracht met als slot een felicitatie aan het Prinselijke trio: Mnogaja Ljéta.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Nieuwe tenor bij Vriendenkring.

Tijdens de repetitie van donderdag 3 januari heeft voorzitter Maurice Houba  wederom een nieuwe zanger geïnstalleerd. Antoine Driessen nam definitief plaats tussen de tweede tenoren. Antoine, die 34 jaar hobo speelde bij het onlangs opgeheven Tegels Syphonieorkest, ontving de verenigingsspeld. Hiermee werd het officiële lidmaatschap van Zangvereniging Vriendenkring bekrachtigd.

Antoine Driessen


 

Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl