• Home01
  • Home02
  • Home03
vrijdag 21 september 2018
Lettergrootte

Te gast bij Vriendenkring: het Oeral Kozakkenkoor

Bij gelegenheid van  haar 135 jarig bestaan heeft zangvereniging Vriendenkring een zeer bijzondere gast uitgenodigd. Tijdens het traditionele concert  ' Te gast bij Vriendenkring’ op zondag 14 oktober a.s. in  Cultureel Centrum ‘De Haandert’ in Tegelen zal het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. dirigent/pianist Gregor Bak een optreden verzorgen. Het concert begint om 15.00 uur.
Uiteraard heeft Vriendenkring ook een aandeel in het programma van dit concert. Het geheel wordt afgesloten met enkele werken, die door beide koren gezamenlijk worden gezongen.
De entreeprijs bedraagt € 15,00 per persoon. Sponsoren, vrienden van Vriendenkring en leden kunnen één gratis kaart bestellen.

Kaarten bestellen kan online via het formulier dat u kunt vinden door hier te klikken.

Het Oeral Kozakkenkoor.

Het Oeral Kozakkenkoor is de voortzetting van het koor van het Russische Oeral Kozakkenregiment. Nadat als gevolg van de Oktoberrevolutie van 1917 veel Kozakken Rusland ontvluchtten, heeft de oud-Kozak Andrey Scholuch het koor in 1924 in Parijs heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet door Nikolay Romanovitz Bessalov.

Het koor bestaat dus al meer dan 90 jaar, waarvan ruim 40 jaar in Nederland.
Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. Al vele jaren lang is de bekende Delftse televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak dirigent.
De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving, van Wassenaar tot ’s-Gravenzande en van Berkel en Rodenrijs tot Scheveningen. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, HTM-buschauffeur, sales manager of automonteur. Maar één maal per week bij repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere Kozakken die de mooiste liederen uit het Oude Rusland zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Lees meer: Te gast bij Vriendenkring: het Oeral Kozakkenkoor / Bestelformulier kaarten

Fantastisch uitstapje Vriendenkring.

Bij gelegenheid van het 135 jarig bestaansfeest heeft het bestuur de heren van zangvereniging Vriendenkring en hun partners een uitstapje aangeboden dat zeer enthousiast werd begroet: Donderdag 6 september rond de klok van 17 uur , was het hele gezelschap, ruim 120 personen groot, bij de Steyler loswal aanwezig om in te schepen. Na een welkomstdrankje aan boord en een -woordje van voorzitter Maurice Houba bracht de Maashopper de dames en heren naar Venlo waar  bij ‘Beej Benders’ een voortreffelijk buffet stond opgesteld. Na een muzikale dank te hebben gebracht aan het personeel, vertrokken de Vriendenkring dames en heren naar de Markt in Venlo om daar getuige te zijn van Viva Classic Live. Gastheer en bariton Sef Thissen, het orkest van Maurice Luttikhuis, sopraan Maria Luigia Borsi, de Italiaanse tenor Antonello Palombi en Carel Kraayenhof, de bandoneonist bekend om zijn vertolking van Adiós Nonino tijdens het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander zorgden voor een fantatische concert. Ook hoornist Camiel Lemmens, met een uitvoering van Memory uit de musical Cats leverde een prachtige bijdrage aan de zevende editie van Viva Classic Live.
Na afloop van het concert werd het gezelschap, dat kan terugkijken op een fantastisch uitstapje, per Maashopper weer teruggebracht naar Steyl.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Concert tijdens Steylerse dag 2018

Op 2 september 2018 verzorgde zangvereniging Vriendenkring een optreden in het kader van de door de stichting Stijlvol Steyl georganiseerde Steyler dag. Samen met Vocaal Ensemble Campanella o.l.v. Jan Knaapen en aan de piano begeleid door Ludy Rours werd een kort, populair concert gegeven. Nadat Campanela o.a. een tweetal dialectnummers had uitgevoerd, trad Vriendenkring op voor een volle zaal van het Limburgs Schutterij Museum met dirigent Cor Dorssers en pianist Wilbert Alberts.Een vijftal nummers werden ten gehore gebracht. De toegift, 'Steyl is het schônste plaetske',  was in deze entourage zeer toepasselijk.
Gezien het ovationele applaus na afloop, kunnen beide koren terugzien op een geslaagd optreden.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

In Memoriam

Met grote droefenis ontvingen wij het overlijdensbericht van onze rustende zangersvriend

FRANS SMITS

Hij overleed op 29 augustus 2018 in de leeftijd van 85 jaar.

 

Frans was 34 jaar lid van Vriendenkring, waarvan 29 jaar als actieve zanger. Hij bekleedde bijna 20 jaar met veel enthousiasme de functie van bestuurslid en penningmeester van onze vereniging. Zijn repetitiebezoek was voorbeeldig.
Wij zijn dankbaar voor zijn grote inzet voor onze vereniging op zowel bestuurlijk als organisatorisch gebied.

Ons koor zal de uitvaartmis opluisteren op 4 september om 14.00 uur in de St. Martinuskerk Tegelen.


 

Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl