donderdag 29 september 2022
Lettergrootte

Eindelijk weer een “Te gast bij Vriendenkring” concert.

Nadat in 2020 en 2021 geen concert kon plaatsvinden in de concertreeks “Te gast bij Vriendenkring” t.g.v. de coranamaatregelen zal Zangvereniging Vriendenkring op zondag 6 november weer  twee gasten ontvangen: Bariton Koen van Agtmaal en Fanfaar Trotwaar. Meer info over onze gasten vindt u hier.

Het concert begint om 15:00 uur in de Harmoniezaal te Tegelen. De entree bedraagt € 10 p.p. Vrienden van Vriendenkring en sponsoren heb recht op één gratis kaart. Kaarten kunt u bestellen door het bestelformulier in te vullen dat hier te vinden is.

De concertreeks “Te gast bij Vriendenkring” is inmiddels aan de 35e uitgave toe.  In de loop der jaren begroette Vriendenkring vele bekende en onbekende gasten: In 2005 was het Dülkener Mandoline Orchestra de 20e gast van het Steyler koor. Martin Hurkens was in 2015 zeer prominent aanwezig terwijl Oranje Schinveld o.l.v. Ton Kropivšek en het Maasland Kozakkenkoor o.l.v. Bert Ramakers de gasten waren in 2015. Tijdens de laatste uitgave van de concertreeks in 2019 was Harmonie Sempre Avanti te gast.

De Vriendenkringers kijken reikhalzend uit naar het concert van 2022. Het koor zal dan onder leiding staan van dirigent Jan Mertens.

Klik op de foto om deze te vergroten


Vriendenkring luistert opening Steyler dag op.

Zondag 4 september jl. heeft zangvereniging Vriendenkring, in samenwerking met het Forever Young Collectief uit Venlo o.l.v. dirigent Anja Straatman, de opening van de vierde Steyler Dag opgeluisterd in het Limburgs Schutterijmuseum te Steyl.

Nadat Ruud Geerlings, voorzitter van stichting Stijlvol Steyl ’83, de dag officieel geopend had, betraden de Vriendenkringmannen het podium om een zestal werken ten gehore te brengen o.l.v. dirigent Jan Mertens. De begeleiding op de piano was in handen van Wilbert Alberts. Op het programma stond o.m. ‘The Awakening’ van Joseph M. Martin. Hierbij leidde 2e dirigent Jan Knaapen het koor. Jan Mertens was de begeleider op de piano.

De publieke belangstelling was zeer groot; Het Limburgs Schutterijmuseum was tot op de laatste stoel bezet.

 

Foto's: Els Timmermans

Klik op de foto om deze te vergroten


Astebleefconcert bij zaal Vriendenkring

Donderdag 21 juli, de dag van de laatste repetitie vóór de zomervakantie, gaf zangvereniging Vriendenkring  op het  terras van zaal Vriendenkring te Steyl een zomeravonduitvoering onder de naam Astebleefconcert. Ondanks de minder goede weersomstandigheden was de opkomst van het publiek zeer behoorlijk.

 De zangers uit Steyl, o.l.v. dirigent Jan Mertens en tweede dirigent Jan Knaapen zongen een 13-tal liederen, waaronder zes nieuw ingestudeerde werken. Speciaal voor de uitgenodigde Oekraïense vluchtelingen werd  “A prayer for Ukrain” ten gehore gebracht. O.a “The way old friends do” van ABBA bewerkt door Ton Kropivšek, “Unchained Melody”met een bewerking van Gwyn Arch en “The Awakening” van Joseph M. Martin stonden voor het eerst op het concertprogramma.

De muzikale begeleiding werd verzorgd door Wilbert Alberts.

Foto’s: Els Timmermans

 

Klik op de foto om deze te vergroten


Geslaagde fietstocht bij Vriendenkring

De fietstocht op 9 juli jl was zéér geslaagd! De winnaar van de Wim Bergmans riem is Karel van Gerven. Na de fietstocht van 35 km was er een BBQ bij Quatre Bras.

Tekst en foto's: Jos Dambacher

 

Klik op de foto om deze te vergroten


Ledenportaal