zaterdag 16 oktober 2021
Lettergrootte

Vriendenkring luistert opening Steyler dag op.

Voor het eerst sinds maart 2020 trad zangvereniging Vriendenkring weer eens op voor publiek: in het Limburgs Schutterij Museum werd de opening van de Steyler dag opgeluisterd. Wethouder Frans Schattorjé verrichtte de openingshandeling en de Steyler zangers zongen een zestal liederen waaronder " Wo man zingt" en uiteraard "Sjteyl is ‘t sjônste plaetske". Het applaus na afloop van het talrijk opgekomen publiek  klonk de zangers als muziek in de oren en was de opmaat van een zeer druk bezocht evenement in Steyl.

Foto's: Els Timmermans

Klik op een foto om deze te vergroten.


Eerste fysieke repetitie sinds begin maart 2020.

Donderdagavond 19 augustus jl. startten de zangers van Vriendenkring met de eerste gezamenlijke repetitie sinds 5 maart 2020. Anderhalf jaar vonden er geen  repetities plaats i.v.m. de coronamaatregelen. Wel waren er digitale partijrepetities via het programma ‘zoom’.

Omdat het vaste repetitielokaal, zaal Vriendenkring, qua ruimte vooralsnog enige beperkingen heeft m.b.t. de coronarestricties, vond deze repetitie plaats in het Limburgs Schutterij Museum. Zo'n driekwart van het totaal aantal actieve leden was present in deze werkelijk schitterende accommodatie van dit unieke museum, ingericht in de voormalige St. Rochuskerk te Steyl. In dit godshuis mocht het koor in zijn lange bestaansgeschiedenis honderden keren optreden: het opluisteren van de Kerstnachtmis in een stampvolle Rochuskerk was een van de jaarlijkse hoogtepunten.

De zangers van Vriendenkring keken er al maanden reikhalzend naar uit om opnieuw door dirigent Jan Mertens vocaal te worden uitgedaagd.

Klik op een foto om deze te vergroten.


We'll meet again

Sinds de benoeming van Jan Mertens als dirigent van Vriendenkring heeft het maken van een nieuwe koorfoto geregeld op de agenda gestaan. Telkens moest deze activititeit afgelast worden: de ene keer zorgde de corona uitbraak voor uitstel, de andere keer was het weer de beperkende factor.

Nu de coronapandemie op zijn einde loopt, was het dan eindelijk zo ver: ruim 40 Vriendenkringers, waaronder erebestuurslid René Thijssen en beschermvrouwe Claartje Thijssen-Swinkels, alsmede dirigent Jan Mertens en eredirigent Cor Dorssers  gaven acte de présence in de kloostertuin van de Paters van Steyl bij de H.Hartberg. I.v.m. de nog geldende coronamaatregelen werd een drone ingeschakeld. De drone werd aangestuurd door Joost Timmermans. Met de titel 'We'll meet again' is van deze fotosessie een filmpje gemaakt dat u HIER kunt bekijken.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Vriendenkring repeteert met Zoom

Na 17 donderdagavonden zonder repetitie heeft een aantal zangers van Vriendenkring deelgenomen aan een oefensessie: Deze keer on line met behulp van Zoom. De vier initiatiefnemers, Rob, Jos, Huub en Wilbert instrueerden afgelopen week geïnteresseerde zangers en donderdag 4 februari verwelkomde dirigent Jan Mertens 24 Vriendenkringers voor de eerste on-line repetitie van het Steyler mannenkoor. Een drietal muziekwerken werden gerepeteerd: ‘Wo mann zingt’, ‘Ramona’ en ‘What shall  we do’.

De volgende week zal een gesplitste repetitie plaatsvinden: bassen en baritons oefenen samen. Eerst en tweede tenoren zullen ook samen zingen.

 

Klik op een foto om deze te vergroten.


Ledenportaal