• Home 01
  • home 4
  • Home02
  • Home03
donderdag 19 september 2019
Lettergrootte

In memoriam Geert Holthuijsen

Vanmorgen,zondag 1 september 2019, bereikte ons het trieste bericht dat ons trouw lid

GEERT HOLTHUIJSEN

na een betrekkelijk kort doch hevig ziekbed afgelopen nacht is overleden.

Geert Holthuijsen

 

Geert zong bij de baritons en was ‘n zéér actief lid vanaf 7 november 1990. We verliezen in hem een heel grote vriend en zullen zijn sympathieke verschijning op de wekelijkse repetitieavonden gaan missen.

Geert is 75 jaar geworden.

Stoel Geert

Vóór de repetitie van donderdag 5 september werd Geert Holthuijsen herdacht in een 'In memoriam' uitgesproken door voorzitter Maurice Houba.


 

Vriendenkring trad op bij opening 2e Steylerdag

Tijdens de tweede Steylerdag , georganiseerd door de Stichting Steylvol Steyl, heeft zangvereniging Vriendenkring op zondag 1 september samen met Kwartetvereniging Animo een concert gegeven in het Schutterijmuseum te Steyl. Het concert, dat zeer druk bezocht werd, vond plaats aansluitend aan de officiële opening van het evenement door wethouder Erwin Boom van de Gemeente Venlo. Vriendenkring stond onder leiding van tweede dirigent Jan Knaapen en werd aan het keyboard begeleid door Wilbert Alberts. Na een muzikale rondreis door de wereld, met o.a. een lied uit Jamaica en een Israelisch lied, werd het concert afgesloten met het Steyler volkslied: Stjeyl is het sjônste plaetske.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Veel publiek bij sfeervol en geslaagd Dankje-Welkomconcert.

Reeds enkele jaren wordt er door Vriendenkring op de dag van de laatste repetitie vóór de vakantie een open lucht concert gegeven. Het oorspronkelijke, door de gemeente Venlo gesponsorde Astebleef concert,  kreeg dit jaar een heel andere naam: Dankje-welkomconcert: Dirigent Cor Dorssers, 19 jaar de muzikale leider van Vriendenkring en inmiddels tot eredirgent benoemd, werd uitgebreid bedankt voor zijn bewezen diensten en Jan Mertens werd als nieuwe dirigent welkom geheten door voorzitter Maurice Houba en voorgesteld aan het massaal opgekomen publiek. Ook de plaats van het concert was nieuw: Het terras bij zaal Vriendenkring in Steyl, waar uitbater Nino Venezia de gasten een uitstekende ontvangst bereidde. Terras VriendenkringCor Dorssers en Jan Mertens

Op het concertprogramma stonden een ve ertiental repertoirenummers. Een greep uit de gezongen nummers: Keep in the middle of the road,  Hawa Naguila, La Montanara,  Hallelujah, Yellow bird  en  Die Zwölf Räuber  waarin bariton Jac. Denessen de solo zong. Voor het eerst werd o.l.v. Jan Mertens een tweetal liederen ten gehore gebracht: The rose en Gwahoddiad (aan het keyboard begeleid door Cor Dorssers).  Afgesloten werd met het Steyler volkslied: Sjteyl is ’t sjônste plaetske. De begeleiding aan het keyboard was in handen was Wilbert Alberts.

Na het concert nam voorzitter Maurice Houba officieel afscheid van Cor Dorssers en bood hem, namens het koor, een kunstwerk aan voorstellende een dirigent. Ook Cor's echtgenote José werd in de bloemetjes gezet. Met een interne receptie werd het officiële gedeelte van deze sfeervolle en zeer geslaagde avond afgesloten.

Met dank aan broeder Heinz Helf, die de foto's maakte.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Alternatieve  fietstocht 2019.

Deze keer geen hevige regenbuien maar tropische temperaturen. Een hitte van meer dan 35 graden deed de organisatie van de fietstocht besluiten om voor een alternatief programma te zorgen.

Omdat de oranje leeuwinnen hun kwartfinalewedstrijd op het WK voetbal speelden, werd eerst in zaal Vriendenkring, op een groot scherm, deze wedstrijd bekeken. Vlak vóór het vertrek werd door uitbater Nino Venezia een consumptie aangeboden om de exact één jaar durende prettige samenwerking met het mannenkoor te vieren.

Vervolgens stond een korte fietstocht naar Restaurant Birkenhof, net over de grens bij Venlo, op het programma. Daar aangekomen werd het Vriendenkringgezelschap gastvrij ontvangen en kregen de zangers een prima verzorgde maaltijd aangeboden.

Terwijl de thermometer nog steeds een temperatuur van boven de 30 graden aanwees, werd de terugtocht naar Steyl aanvaard.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Ledenportaal