• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
maandag 27 januari 2020
Lettergrootte

Vader en zoon winnen rikconcours van Vriendenkring.

Will Hoen is winnaar toepwedstrijden.

Vader Jan  en zoon Frenk Willems zijn de winnaars geworden van het traditionele kaarttoernooi om de Willy Doumen wisselbekers. Zij behaalden precies evenveel punten en waren daarmee de besten in de categorie rikken. Het toepen werd met grote overmacht gewonnen door Will Hoen. Na afloop van de wedstrijden kregen de winnaars de trofeeën uitgereikt door voorzitter Maurice Houba.

Zestien rikkers en evenveel toepers namen deel aan de wedstrijden die perfect waren georganiseerd door Charles Helmes en Jos Dambacher.

Uitslag rikken:

1e plaats: Jan en Frenk Willems
2e plaats: Harry Hanckmann
3e plaats: Marcel van Sas                        

Uitslag toepen:

1e plaats: Will Hoen
2e plaats: Maurice Houba
3e plaats: Frans Dambacher

Klik op een foto om deze te vergroten.


Vriendenkring zong met popkoor The Inspiration.

Vriendenkring werkte op uitnodiging van popkoor The Inspiration mee aan het eerste Kerstconcert op zondag 22 december in ‘’t Raodhoés’ te Blerick. Ook  het Heldens Koper Ensemble o.l.v. Bert Ramakers verleende medewerking.

Presentator Wilbert Alberts begroette een in groten getale opgekomen publiek en kreeg de lachers op zijn hand door in het kader van de AVG-wetgeving (bescherming privégegevens) alle personen die niet gefotografeerd wilden worden  uit te nodigen om, met lipstick, een rood kruis op hun hoofd te zetten. De door Sjaak Francken gemaakte foto’s, waarvoor onze dank,  vindt u hieronder.

Na optredens van het Heldens Koper Ensemble en The Inspiration o.l.v. Angelique Pijnenburg zong Vriendenkring een achttal Kerstliederen. ‘Deck the Halls’ stond hierbij voor het eerst op het programma. Jan Mertens dirigeerde het koor uit Steyl terwijl Wilbert Alberts  de zangers op het keyboard begeleidde.

De drie muziekgezelschappen sloten gezamenlijk af met een prachtige uitvoering van ‘You raise me up’ waarna de toeschouwers de zangers, zangeressen en muzikanten een staande ovatie brachten.

De kerstoptredens van Vriendenkring werden besloten met de opluistering van een Plechtige H. Mis op 24 december in de St. Martinuskerk te Tegelen.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Druk kerstweekend voor Vriendenkring

Met maar liefst drie optredens was het weekend van 14 en 15 december zeer druk bezet voor de zangers van Vriendenkring.

In de late zaterdagmiddag stond een optreden in de plaatselijke  Coopsupermarkt  op het programma. Onder leiding van tweede dirigent Jan Knaapen werd het winkelend  publiek reeds in kerstsfeer gebracht;  een zestal kerstliederen werden uitgevoerd.

’s Avonds stonden de mannen van Vriendenkring op het podium in een tot de laatste plaats gevulde St. Jozefkerk te Smakt. Medewerking werd verleend aan het Kerstconcert van muziekvereniging Onze Lieve Vrouwe Genootschap. Dit muziekgezelschap staat onder leiding van Bart Klerken, zoon van Vriendenkring's  tweede tenor Jan Klerken. Naast de plaatselijke solisten Jo An de Wijs en Kathelijne Koedam, zong Vriendenkring  kerstwerken in diverse talen. Baritonsolist Jacques Denessen zong solo in 'The first Nowell'.  Samen met muziekvereniging O.L.V.G. werden verder nog  ‘Spiritual Rhapsody’, ‘Exodussong’ en ‘Gwahoddiad’ uitgevoerd. Vriendenkring zong o.l.v. Jan Mertens en werd op het keyboard begeleid door Wilbert Alberts.

Speciale dank aan fotograaf Guus Hulsken.

Voor de 58e keer stond op zondag 15 december  het Kerstconcert in Steyl, waarvan de organisatie in handen was van zangvereniging Vriendenkring, op het programma. In de aula van het Missiehuis waren te gast: de Vocalgroup Ringfield uit Belfeld o.l.v.  Harry Boom en het ensemble ‘Angklung Nusantara Sankt Augustin' o.l.v. Pater Dr. Vinsensius Gunawan S.V.D.
Nadat Rector Roland Scheid (SVD) een adventsgedachte had uitgesproken, startte Vriendenkring o.l.v. dirigent Jan Mertens met het zingen van een aantal internationale kerstwerken. Koorlid Wilbert Alberts nam de begeleiding op het keyboard voor zijn rekening.
Als intermezzo speelde het ‘Angklung Ensemble St. Augustin'  vijf kerstliederen op Indonesische bamboe instrumenten, stammend uit de Indonesische Provincies West Java en Banten. De leden van het kwartet,  woonachting in het Duitse Provinciehuis van de Steylerse Missiecongregatie in St. Augustin, oogstten een groot applaus o.m. met de uitvoering van het Poolse kerstlied ‘Lulajze Jesu’.
Vocalgroup Ringfield vertolkte een zevental gevarieerde kerstwerken, waaronder ‘Celtic Christmas Blessing’, ‘Sjtil ‘t Kiendje sluuëp’ en ‘Candelight Carol’. De begeleiding werd verzorgd door Jens Seebeck en fluitiste Evelien Simons.
Na afloop van het geslaagde, sfeervolle kerstconcert was er voor iedereen koffie en glühwein en werd er nog gezellig nagepraat.

Foto's:  Speciale dank aan Broeder Heinz Helf.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Gezellige mannendag bij Vriendenkring.

Na de officiële viering van Caecilia met de opluistering van de H. Mis en huldiging van de jubilaris op zondag, vond  op maandag 25 november traditiegetrouw de zogenaamde mannendag plaats.

Nadat jubilaris Piet Hendrickx thuis opgehaald was met Sjraar Fings’ oldtimer, verzamelden zich in café Quatre Bras te Steyl zo’n 45 Vriendenkringers om al kaartend en pratend de morgen door te brengen. Na het eten van een heerlijke kop soep, verplaatste het hele gezelschap zich richting Venlo om daar  het Océ museum te bezoeken. Na een hartelijke ontvangst met koffie en vlaai leidde een drietal vrijwilligers de Vriendenkringers, waarvan enkelen een werkgeschiedenis hebben bij Océ, rond door het museum. De geschiedenis van Van der Grinten, van boterkleursel tot luxe kopieerapparaten, werd haarfijn belicht.  Na een muzikale ode aan de rondleiders werd via een tussenstop bij café De Hazenwind, café De Kraal bezocht waar kon worden genoten van een heerlijk afsluitend diner.

Caecilia 2019 kan worden bijgeschreven in de verenigingsannalen als een zeer geslaagd en sfeervol evenement.