zondag 24 september 2023
Lettergrootte

Vriendenkring luisterde opening fantastische Steylerdag op.

Nog nooit trok de Steylerdag zoveel bezoekers als tijdens deze 5e editie. Het voortreffelijke zomerweer deed vele mensen besluiten om Steyl te bezoeken en ook bij de officiële opening in het Schutterijmuseum waren vele toehoorders, van groot tot klein, aanwezig.

Mannenkoor Animo Steyl o.l.v. José Bartels-Boom en zangvereniging Vriendenkring luisterden deze opening op waarbij Animo het spits afbeet. Vriendenkring, met dirigent Jan Mertens en Wilbert Alberts aan het keyboard bracht een zestal populaire werken ten gehore waaronder ‘Rivers of Babylon’, ’Sailing’ en ’Bridge over troubled water’.

Bij de presentatie van de nieuwe Steyler vlag op het Museumplein door wethouder Marij Pollux, zongen beide koren gezamenlijk het welbekende volkslied ‘Sjteyl  is ut sjônste  plaetske.

Foto's: Els Timmermans en Luc van Sas

Klik op de foto om te vergroten.

 


 

In memoriam: Bart Lebens

Vandaag, donderdag 27 juli, bereikte ons het zeer droevige bericht dat plotseling is overleden ons zingend lid

Bart Lebens.

Bart was sinds 21-12-1972 lid van Zangvereniging Vriendenkring en zong zeer enthousiast mee bij de eerste tenoren. Op zondag 22 november 2022 is hij tijdens de Caeciliaviering gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van Vriendenkring.

In het verleden was Bart vaak solist bij het koor en vooral de muziekstukken uit de Russisch-Byzantijnse ritus kon hij als geen ander vertolken.

Bart Lebens

Wegens diverse omstandigheden kon Bart de laatste jaren niet meer actief deelnemen aan de repetities en activiteiten van het koor, maar hij bleef altijd zeer geïnteresseerd in de gang van zaken binnen Vriendenkring. Op donderdag 13 juli hebben we Bart voor het laatst kunnen ontmoeten tijdens ons Jubileum-Astebleefconcert.

Bart is 71 jaar geworden.

Tijdens de afscheidsdienst op woensdag 2 augustus in uitvaartcentrum Aerdehof te Blerick heeft een delegatie van Vriendenkring, veel zangers waren afwezig i.v.m. vakantie of hadden andere verplichtingen, Bart de laatste eer bewezen. Op verzoek van de familie werd ‘Sjteyl is ‘t sjoënste plaetske’ gezongen. Dirigent was: Jan Knaapen.


Gezellige fietstocht van Vriendenkring

Traditiegetrouw maakten de zangers van Vriendenkring een gezamenlijke fietstocht op de laatste zaterdag vóór de zomervakantie. De beide organisatoren, Jos Houben en Jos Dambacher, hadden een prima route uitgezocht met een drietal pauzeplaatsen.

Na de start bij zaal Vriendenkring fietste het gezelschap naar Ronckenstein waar een gesponsord drankje werd aangeboden. Op het terras van Boscafé ‘De Grens’ in Reuver werd uit volle borst “Wo man singt’ gezongen om vervolgens bij café Maalbeek in Belfeld te belanden waar José en Wim de Steyler zangers van harte welkom heetten.

Een heerlijk buffet stond te wachten in het Ketelhuis te Steyl, nadat de leden een vragenlijst hadden ingevuld betreffende allerlei wetenswaardigheden betreffende Steyl en omgeving. Karel van Gerven beantwoordde de vragen het beste en werd zodoende winnaar van de overbekende Bergmans bôksereem. Nadat de winnaar afstand had gedaan van zijn prijs, viel deze ten deel aan Huub Hendriks.

Voorzitter Maurice Houba bedankte de beide organisatoren voor de gezellige fietstocht en het voortreffelijke buffet.  Een luid applaus viel hen ten deel.

Klik op de foto om te vergroten.


Zeer sfeervol Jubileum-Astebleef-concert

Gezien de vele positieve reacties na afloop kunnen de mannen van zangvereniging Vriendenkring terugkijken op een zeer geslaagd Jubileum-Astebleefconcert.

Na een kort optreden op het Museumplein in Steyl vervolgde Vriendenkring haar optreden op het terras van zaal Vriendenkring waar het publiek in groten getale aanwezig was. Onder de toeschouwers bevonden zich ere-dirigent Cor Dorssers en  beschermvrouwe Claar Thijssen-Swinkels met echtgenoot oud-voorzitter René Thijssen. Van voorzitter Maurice Houba ontving Claar Thijssen-Swinkels een prachtige bos bloemen wegens haar 10-jarig jubileum als beschermvrouwe van Vriendenkring. Ook werd het nieuwste lid John Kierkels officieel geïnstalleerd als lid van Vriendenkring.

Onder leiding van dirigent Jan Mertens en tweede dirigent Jan Knaapen, begeleid door Wilbert Alberts op het keyboard, brachten de zangers van het Steyler mannenkoor een veertiental nummers ten gehore; het enthousiaste publiek werd o.a. verrast met populaire songs als ‘Sailing’, ‘Rivers of Babylon’ en ‘Bridge over troubled water’.

Tweemaal werd er om een toegift gevraagd. En uiteraard was ‘Stjeyl is het sjônste plaetske’ de slotsong.

De Joekskapel van vv. De Kaetelelaers zorgde voor stemmige muziek in de pauze en na afloop van het concert.

Met dit concert bewees het 140 jaar oude mannenkoor nog steeds springlevend te zijn.

Foto's: Els Timmermans

Klik op de foto om te vergroten

 


Ledenportaal