• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
zondag 5 april 2020
Lettergrootte

 

 

 

Ook wij ontkomen niet aan de maatregelen rondom het Coronavirus.

Alle activiteiten zijn de komende weken afgelast.......

Ook de 21e editie van Steyl Promotion vindt geen doorgang. Voor meer info klik hier.

 

 

 


 

Prachtig bevrijdingsconcert.

Bijzonder veel complimenten ontvingen de zangers en dirigenten Jan Mertens en Jan Knapen van Vriendenkring voor hun bijdrage aan het door Stichting Tegelen.NL georganiseerd concert om “75 jaar Vrede” te vieren. Met o.a. ‘Frieden’ van Gotthilf Fischer, een mooie uitvoering van ‘Tibie Paiom’ en het majestueuze Gwahoddiad (Leweis Hartsough) verraste Vriendenkring het in groten getale opgekomen publiek in ‘De Haandert’ te Tegelen.

Naast het Steylerse mannenkoor gaven ook Harmonie Sempre Avanti met soliste Thari Knaapen, vocaal ensemble Campanella en de Tegelse Hofzangers acte de présence en brachten bij het thema passende muziekstukken ten gehore.

Schrijver Jos Wolbertus van de Heemkundige Kring Tegelen presenteerde zijn boek ‘Zoeëdet weej ‘t noeëts vergaete’. In het boek wordt verteld over oorlogservaringen van Tegelse en Steylerse inwoners. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan mevrouw Beurskens, zus van de sinds 1944 vermiste Wim Beurskens. Ook wethouder Frans Schattorjé ontving een exemplaar van het boek.

Verder hield Wim Kaldenhoven een voordracht over het 784e Tankbataljon USA, dat op één witte officier na volledig uit Afro-Amerikaanse soldaten bestond. Het bataljon speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Tegelen en Steyl.

Het hele programma werd op een voortreffelijke manier gepresenteerd door Teddo Peulen.

Met dank aan fotografen Adriaan de Roode en Ari Verbruggen.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Mooie opbrengst statiegeldactie Coop.

Linda Janssen, hoofdcaissière van de COOP supermarkt te Steyl, heeft vandaag een cheque ter waarde van € 420,30 overhandigd aan zangvereniging Vriendenkring. Namens het Steyler mannenkoor werd het waardepapier in ontvangst genomen door voorzitter Maurice Houba (rechts op de foto) en 2e   penningmeester Rob Timmermans. Het was de opbrengst van de statiegeldactie die in oktober startte.

Eerder dit jaar werd in samenwerking met de COOP een wafelbakactie gehouden in de COOP-supermarkt aan de Pater Petersstraat te Steyl. Beide activiteiten leverden Vriendenkring het mooie bedrag van €1000,00 op.

Vriendenkring dankt alle medewerkers aan deze acties en een speciaal woord van dank voor de COOP medewerkers.

Klik op een foto om deze te vergroten.


In memoriam: Jac Denessen

Zingen was zijn lust en zijn leven

Met grote verslagenheid vernamen de leden van zangvereniging Vriendenkring aan het einde van de repetitie op donderdag 20 februari het bericht, dat hun collega-koorlid

Jac Denessen

die avond was overleden. Hij was bijna 62 jaar lid van onze vereniging en zong met groot enthousiasme en toewijding in ons koor;  daarbij trad hij regelmatig op als baritonsolist.

Jacques Denessen2

 

In vroegere jaren vervulde hij de functies van bestuurslid en bibliothecaris.
Ook bij de organisatie van onze veelzijdige verenigingsevenementen  was hij met hart en ziel betrokken; een man met vakmanschap, waarop wij vast konden rekenen.
Wij verliezen in Jac een markant koorlid; we zullen hem tot in lengte van jaren in dankbaarheid blijven gedenken.
Jac is 81 jaar geworden.

Stoel Jac Denessen 

Vóór de repetitie van donderdag 27 februari werd Jac Denessen herdacht in een 'In memoriam' uitgesproken door voorzitter Maurice Houba.


 

Ledenportaal