woensdag 19 januari 2022
Lettergrootte

In memoriam: Sef Janssen

Tijdens de donkere dagen voor Kerstmis bereikte ons vandaag, zondag 19 december, het zeer droevige bericht dat toch nog vrij onverwacht is overleden ons zingend lid

Sef Janssen.

Sef meldde zich op 1 oktober 1958, als 21-jarige, aan als lid van zangvereniging Vriendenkring en was ruim 63 jaar een zeer gepassioneerd zanger bij de baritons. Vele jaren was hij een van de dragende stemmen binnen het koor en was hij altijd bij alle repetities aanwezig. Als er na officiële optredens informeel gezongen werd, was hij een van de gangmakers. Hij maakte alle negen grote concertreizen van Vriendenkring mee. Voor hem was Vriendenkring, zíjn Vriendenkring, meer dan een hobby.

Sef Janssen

Hoewel hij nooit een officiële bestuursfunctie bekleedde, was hij, als geen ander op de hoogte van het reilen en zeilen binnen het koor. Ook zette hij zich in bij tal van evenementen die door het koor georganiseerd werden. Sef was iemand waar Vriendenkring altijd op kon rekenen.

Het is verschrikkelijk dat wij, als gevolg van de coronamaatregelen, geen zingend afscheid van onze zangersvriend kunnen nemen.

Sef van de kroètpers, zoals zijn Tegelse bijnaam luidt, is 85 jaar geworden.


 

Kerstpresentje voor Vriendenkringers

Op de dag dat door het demissionaire kabinet een strenge lockdown werd afgekondigd, werden de leden van zangvereniging Vriendenkring verrast door het bestuur; Een fles wijn met een doosje bonbons werden aangeboden, vergezeld door een kerstgedachte geschreven door voorzitter Maurice Houba. Enkele passages:

“……het blijft stil om ons heen. Onze zang kan helaas nergens klinken en mensen gelukkig maken. Geen mensen die ons omringen en elkaar een groot plezier doen met een representatief kerstrepertoire nu het kerstfeest nadert en het nieuwe jaar voor de deur staat. Het coronaspook blijft toeslaan; ongeacht waar, wanneer en bij wie. Het besmettingsgevaar loert om de hoek. We kunnen mekaar nauwelijks treffen. De sociale band is opnieuw verbroken. Ieder moet bijzonder op de hoede zijn en blijven.

Om iedereen toch dat feestelijke gevoel te geven van saamhorigheid en bijzondere verenigingsband, hebben we als bestuur wederom gemeend, om alle zangers uit naam van onze Zangvereniging Vriendenkring persoonlijk een presentje in ’t kader van de feestdagen anno 2021 aan te bieden. Een presentje van lokale ondernemers in de vorm van een wijntje en ’n doosje bonbons als pleister op de wonde dat we niks gezamenlijk hebben kunnen doen of betekenen voor mekaar. ’n Bijzonder symbool van vriendschap in deze moeilijke tijd. Juist die vriendschap tekent ons mannenkoor.”

Klik op de foto om deze te vergroten


 

Wederom repetitiestop bij Vriendenkring.

Met ingang van donderdagavond 11-11-2021 zijn alle repetities van zangvereniging Vriendenkring afgelast. Vooruitlopend op de maatregelen die afgekondigd gaan worden door minister-president Rutte en minister De Jonge in de persconferentie van 12 november gaan ook alle Caeciliafestiviteiten die gepland stonden in het weekend van 20 november niet door. Hieronder valt o.a. de opluistering van de Caeciliamis in de St. Martinuskerk te Tegelen en de Caeciliabrunch. De jubilarissen, die tijdens de Caeciliaviering gehuldigd zouden worden, ontvingen hierover een persoonlijke brief. Ook het bezoek aan VVV-stadion De Koel, dat tijdens de mannendag bezocht zou worden, is dus afgelast.

Afhankelijk van de besluiten die het kabinet gaat nemen, zal bekeken worden wanneer de repetities hervat kunnen gaan worden.


 

Nieuwe bas bij Vriendenkring.

Tijdens de Caeciliaviering van 21 oktober a.s. zal voorzitter Maurice Houba officieel installeren als nieuw Vriendenkringlid: Dick de Nijs.
Dick, die ook als hobby heeft het spelen van klassieke pianowerken, maakt sinds 1 oktober deel uit van zangvereniging Vriendenkring en zingt mee bij de bassen.

2021 DickdeNijs


 

Ledenportaal