• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
maandag 23 november 2020
Lettergrootte

Veel publiek bij Dankje-Welkomconcert (2019).

Reeds enkele jaren wordt er door Vriendenkring op de dag van de laatste repetitie vóór de vakantie een open lucht concert gegeven. Het oorspronkelijke, door de gemeente Venlo gesponsorde Astebleef concert,  kreeg dit jaar een heel andere naam: Dankje-welkomconcert: Dirigent Cor Dorssers, 19 jaar de muzikale leider van Vriendenkring en inmiddels tot eredirgent benoemd, werd uitgebreid bedankt voor zijn bewezen diensten en Jan Mertens werd als nieuwe dirigent welkom geheten door voorzitter Maurice Houba en voorgesteld aan het massaal opgekomen publiek. Ook de plaats van het concert was nieuw: Het terras bij zaal Vriendenkring in Steyl, waar uitbater Nino Venezia de gasten een uitstekende ontvangst bereidde.

Lees meer: Veel publiek bij Dankje-Welkomconcert (2019).

Jubileumconcert 2018

Het jubileumconcert, dat zangvereniging Vriendenkring gaf op 14 oktober 2018 in samenwerking met het Oeral Kozakkenkoor kan als zeer geslaagd worden gekwalificeerd. Voor een zeer goed gevulde Haandertzaal met meer dan 375 bezoekers, beten de Vriendenkringmannen het spits af met een drietal werken waaronder de première van Gwahoddiad, een van oorsprong Amerikaanse hymne uit Wales. Vriendenkring werd gedirigeerd door Cor Dorssers en aan de piano begeleid door Ludy Rours.

Vervolgens was het de beurt aan het Oeral Kozakkenkoor o.l.v de zeer geëngageerde dirigent Gregor Bak met een 15 tal werken uit de Russisch orthodoxe liturgie en volksliederen uit  Rusland. De grote kwaliteit en muzikaliteit van zowel de solisten als de overige zangers zorgden bij het publiek voor veel enthousiasme en een staande ovatie.

Lees meer: Jubileumconcert 2018

Fantastisch uitstapje Vriendenkring

Bij gelegenheid van het 135 jarig bestaansfeest heeft het bestuur de heren van zangvereniging Vriendenkring en hun partners een uitstapje aangeboden dat zeer enthousiast werd begroet: Donderdag 6 september 2018 rond de klok van 17 uur , was het hele gezelschap, ruim 120 personen groot, bij de Steyler loswal aanwezig om in te schepen. Na een welkomstdrankje aan boord en een -woordje van voorzitter Maurice Houba bracht de Maashopper de dames en heren naar Venlo waar  bij ‘Beej Benders’ een voortreffelijk buffet stond opgesteld. Na een muzikale dank te hebben gebracht aan het personeel, vertrokken de Vriendenkring dames en heren naar de Markt in Venlo om daar getuige te zijn van Viva Classic Live. Gastheer en bariton Sef Thissen, het orkest van Maurice Luttikhuis, sopraan Maria Luigia Borsi, de Italiaanse tenor Antonello Palombi en Carel Kraayenhof, de bandoneonist bekend om zijn vertolking van Adiós Nonino tijdens het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander zorgden voor een fantatische concert. Ook hoornist Camiel Lemmens, met een uitvoering van Memory uit de musical Cats leverde een prachtige bijdrage aan de zevende editie van Viva Classic Live.
Na afloop van het concert werd het gezelschap, dat kan terugkijken op een fantastisch uitstapje, per Maashopper weer teruggebracht naar Steyl.

Lees meer: Fantastisch uitstapje Vriendenkring

Tien jubilarissen bij Caeciliaviering.

Zondag 5 november 2017 vierde zangvereniging Vriendenkring het feest van Caecilia, de patrones van de muziek. Traditioneel werd het feest begonnen met de opluistering van een H. Mis, ditmaal in de St. Martinuskerk te Tegelen. Onder leiding van tweede dirigent Jan Knaapen werden gezangen uit de Russische mis gezongen evenals het ‘Ecce quomodo moritur justus’ ter nagedachtenis aan de overleden leden van het koor. Na de viering vertrok het Vriendenkring gezelschap naar ’’Het schutterijmuseum’ in Steyl waar de heren en hun dames een zeer uitgebreide brunch stond te wachten. Vervolgens vond de huldiging van een tiental jubilarissen plaats. Namens het KNZV-Limburg reikte de heer Lambert Joosten de speld met bijbehorende oorkonde uit aan Jo Ewals, Karel v. Gerven, Miel Hillebrandt en Jos Houben allen 25 jaar lid. 26 jaar lid van Vriendenkring was Jack Martens. Gidy Chorus en Jac Peeters werden gehuldigd vanwege hun 40-jarig lidmaatschap van het koor. Theo Tuithof en Guus Latiers waren respectievelijk 50 en 60 jaar lid van het Steyler koor. Peter Janssen die zijn 40-jarig lidmaatschap van het KNZV herdacht, sloot de rij der jubilarissen.

Lees meer: Tien jubilarissen bij Caeciliaviering.

Vriendenkring luisterde Mis op met TV uitzending

Op zondag 24 februari 2013 heeft zangvereniging Vriendenkring de rechtstreeks door KRO/ RKK uitgezonden Eucharistieviering vanuit de St. Martinuskerk te Tegelen opgeluisterd. De Dienst, die om 10.30 uur begon, was te zien via Nederland 2. I.v.m. de voorbereidingen was het hele koor reeds om 7.45 uur in de kerk aanwezig.
Het Steyler mannenkoor o.l.v. dirigent Cor Dorssers en aan het orgel begeleid door Ludy Rours, voerde de vaste gezangen uit de vierstemmige ‘Missa in Honorem St. Caroli Borromaei’ van Max Filke uit. Tevens heeft het koor een aantal werken uit de z.g. Russische Mis ten gehore gebracht. Als volkszang werd het Latijns Credo III en een Nederlandstalig slotlied gezongen.

Een drietal uitgevoerde werken kunt u beluisteren door op de titel te klikken:

  1. BoedyImja Hospodne
  2. Izje Cheruwimy (D. Bortniansky)
  3. Tibie Paiom (D. Bortniansky)

Lees meer: Vriendenkring luisterde Mis op met TV uitzending

Concertreis 2015 naar Berlijn

Op woensdag 6 mei 2015 maakte een bezoek aan Berlijn onderdeel uit van de concertreis naar Duitsland die Vriendenkring maakte van  2 tot en met 9 mei 2015. Tijdens de reis werden behalve Berlijn ook Leipzig en Dresden bezocht.

Na intrek te hebben genomen in het Wyndham Garden Hotel,  bracht Vriendenkring een bezoek aan de Nederlandse ambassade. In de tuin voor het futuristische gebouw, ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas, verzorgde Vriendenkring een aubade voor de vice-ambassadeur, mr. Frank Mollen en het personeel. Ook overhandigde onze voorzitter Maurice Houba, namens het gemeentebestuur,  een replica van het Venlose stadhuis aan de ambassadeur.

Lees meer: Concertreis 2015 naar Berlijn

Ledenportaal