• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • Home02
dinsdag 12 november 2019
Lettergrootte

Jubileumconcert 2018 (2)

Het jubileumconcert, dat zangvereniging Vriendenkring gaf op 14 oktober 2018 in samenwerking met het Oeral Kozakkenkoor kan als zeer geslaagd worden gekwalificeerd. Voor een zeer goed gevulde Haandertzaal met meer dan 375 bezoekers, beten de Vriendenkringmannen het spits af met een drietal werken waaronder de première van Gwahoddiad, een van oorsprong Amerikaanse hymne uit Wales. Vriendenkring werd gedirigeerd door Cor Dorssers en aan de piano begeleid door Ludy Rours.

Vervolgens was het de beurt aan het Oeral Kozakkenkoor o.l.v de zeer geëngageerde dirigent Gregor Bak met een 15 tal werken uit de Russisch orthodoxe liturgie en volksliederen uit  Rusland. De grote kwaliteit en muzikaliteit van zowel de solisten als de overige zangers zorgden bij het publiek voor veel enthousiasme en een staande ovatie.

Lees meer: Jubileumconcert 2018 (2)

Concertreis 2015 naar Berlijn

Op woensdag 6 mei 2015 maakte een bezoek aan Berlijn onderdeel uit van de concertreis naar Duitsland die Vriendenkring maakte van  2 tot en met 9 mei 2015. Tijdens de reis werden behalve Berlijn ook Leipzig en Dresden bezocht.

Na intrek te hebben genomen in het Wyndham Garden Hotel,  bracht Vriendenkring een bezoek aan de Nederlandse ambassade. In de tuin voor het futuristische gebouw, ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas, verzorgde Vriendenkring een aubade voor de vice-ambassadeur, mr. Frank Mollen en het personeel. Ook overhandigde onze voorzitter Maurice Houba, namens het gemeentebestuur,  een replica van het Venlose stadhuis aan de ambassadeur.

Lees meer: Concertreis 2015 naar Berlijn

Jubileumconcert 2013

Gezien de vele positieve reacties na afloop, kan zangvereniging Vriendenkring terugzien op een uitermate geslaagd jubileumconcert, dat op 9 november 2013 gegeven werd bij gelegenheid van het 130 jarig bestaan van het Steyler mannenkoor.
Voor een volledig uitverkochte zaal wist het jubilerende koor samen met het Guido’s ‘Feelingsensemble’ en de solisten Wendy Kokkelkoren en Martin Hurkens een zeer afwisselend programma  te presenteren met tal van hoogtepunten.
De eerste climax lag al helemaal in het begin: de ruim 60 zangers van Vriendenkring betraden het podium door zingend van achter uit de zaal naar voren te lopen onder de klanken van ‘Conquest of Paradise’. begeleid door het ensemble. Zowel Wendy als Martin wisten hierna diverse keren het publiek tot een ovationeel applaus aan te zetten o.a. met ‘Una Furtiva Lagrima’ en ‘I don’t know how to love him’.
Samen met het koor zongen de solisten o.a. ‘Nessun Dorma’ en ‘Con te Partirò’. A capella en volledig uit het hoofd zingend bracht Vriendenkring  ‘Sur les Remparts’ van A J F Saintis  ten gehore.

Lees meer: Jubileumconcert 2013

Vriendenkring luisterde Mis op met TV uitzending

Op zondag 24 februari 2013 heeft zangvereniging Vriendenkring de rechtstreeks door KRO/ RKK uitgezonden Eucharistieviering vanuit de St. Martinuskerk te Tegelen opgeluisterd. De Dienst, die om 10.30 uur begon, was te zien via Nederland 2. I.v.m. de voorbereidingen was het hele koor reeds om 7.45 uur in de kerk aanwezig.
Het Steyler mannenkoor o.l.v. dirigent Cor Dorssers en aan het orgel begeleid door Ludy Rours, voerde de vaste gezangen uit de vierstemmige ‘Missa in Honorem St. Caroli Borromaei’ van Max Filke uit. Tevens heeft het koor een aantal werken uit de z.g. Russische Mis ten gehore gebracht. Als volkszang werd het Latijns Credo III en een Nederlandstalig slotlied gezongen.

Lees meer: Vriendenkring luisterde Mis op met TV uitzending

Concert b.g.v. 125-jarig bestaan

Het krantenartikel van journalist Peter Janssen, dat op zaterdag 15 november 2008 in dagblad De Limburger verscheen, was een perfecte opmaat naar het jubileum concert van zangverenigng Vriendenkring. Refererend aan het refrein van 'Steyl is 't sjônste plaetske', waarin Steyl een oelig klein dorp wordt genoemd, wordt o.m. aandacht besteed aan de apotheose van de avond: Met zangeres Karin Coenen en het Nard Reinders consort, zongen de Vriendenkringers het Steyler volkslied, dat speciaal voor deze gelegenheid was gearrangeerd door Nard Reinders.

Lees meer: Concert b.g.v. 125-jarig bestaan

Galaconcert 2012

Laat twee dirigenten, twee muziekverenigingen en twee solisten werken uitvoeren uit drie opera's en een grandioos uitgevoerd Gala concert is het resultaat.

Onder leiding van Joost Smeets, gastdirigent van het Tegels Symfonie Orkest en Cor Dorssers, dirigent van zangvereniging Vriendenkring, werd op zondagmiddag 25 november 2012 een prachtig Galaconcert gepresenteerd aan het publiek in een volledig uitverkochte Haandertzaal.

Lees meer: Galaconcert 2012

Ledenportaal