Bijzonder veel complimenten ontvingen de zangers en dirigenten Jan Mertens en Jan Knapen van Vriendenkring voor hun bijdrage aan het door Stichting Tegelen.NL georganiseerd concert om “75 jaar Vrede” te vieren op 8 maart 2020. Naar later bleek, was dit het enigste optreden van zangvereniging Vriendenkring in 2020. T.g.v. het coronavirus werden alle verdere uitvoeringen en activiteiten afgelast.

Met o.a. ‘Frieden’ van Gotthilf Fischer, een mooie uitvoering van ‘Tibie Paiom’ en het majestueuze Gwahoddiad (Leweis Hartsough) verraste Vriendenkring het in groten getale opgekomen publiek in ‘De Haandert’ te Tegelen.

Naast het Steylerse mannenkoor gaven ook Harmonie Sempre Avanti met soliste Thari Knaapen, vocaal ensemble Campanella en de Tegelse Hofzangers acte de présence en brachten bij het thema passende muziekstukken ten gehore.

Schrijver Jos Wolbertus van de Heemkundige Kring Tegelen presenteerde zijn boek ‘Zoeëdet weej ‘t noeëts vergaete’. In het boek wordt verteld over oorlogservaringen van Tegelse en Steylerse inwoners. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan mevrouw Beurskens, zus van de sinds 1944 vermiste Wim Beurskens. Ook wethouder Frans Schattorjé ontving een exemplaar van het boek.

Verder hield Wim Kaldenhoven een voordracht over het 784e Tankbataljon USA, dat op één witte officier na volledig uit Afro-Amerikaanse soldaten bestond. Het bataljon speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Tegelen en Steyl.

Het hele programma werd op een voortreffelijke manier gepresenteerd door Teddo Peulen.

Met dank aan fotografen Adriaan de Roode en Ari Verbruggen.

Klik op een foto om deze te vergroten.