Reeds enkele jaren wordt er door Vriendenkring op de dag van de laatste repetitie vóór de vakantie een open lucht concert gegeven. Het oorspronkelijke, door de gemeente Venlo gesponsorde Astebleef concert,  kreeg dit jaar een heel andere naam: Dankje-welkomconcert: Dirigent Cor Dorssers, 19 jaar de muzikale leider van Vriendenkring en inmiddels tot eredirgent benoemd, werd uitgebreid bedankt voor zijn bewezen diensten en Jan Mertens werd als nieuwe dirigent welkom geheten door voorzitter Maurice Houba en voorgesteld aan het massaal opgekomen publiek. Ook de plaats van het concert was nieuw: Het terras bij zaal Vriendenkring in Steyl, waar uitbater Nino Venezia de gasten een uitstekende ontvangst bereidde.

 


 Op het concertprogramma stonden een ve ertiental repertoirenummers. Een greep uit de gezongen nummers: Keep in the middle of the road,  Hawa Naguila, La Montanara,  Hallelujah, Yellow bird  en  Die Zwölf Räuber  waarin bariton Jac. Denessen de solo zong. Voor het eerst werd o.l.v. Jan Mertens een tweetal liederen ten gehore gebracht: The rose en Gwahoddiad (aan het keyboard begeleid door Cor Dorssers).  Afgesloten werd met het Steyler volkslied: Sjteyl is ’t sjônste plaetske. De begeleiding aan het keyboard was in handen was Wilbert Alberts.

Na het concert nam voorzitter Maurice Houba officieel afscheid van Cor Dorssers en bood hem, namens het koor, een kunstwerk aan voorstellende een dirigent. Ook Cor's echtgenote José werd in de bloemetjes gezet. Met een interne receptie werd het officiële gedeelte van deze sfeervolle en zeer geslaagde avond afgesloten.

Met dank aan broeder Heinz Helf, die de foto's maakte.

Klik op een foto om deze te vergroten.