Op woensdag 6 mei 2015 maakte een bezoek aan Berlijn onderdeel uit van de concertreis naar Duitsland die Vriendenkring maakte van  2 tot en met 9 mei 2015. Tijdens de reis werden behalve Berlijn ook Leipzig en Dresden bezocht.

Na intrek te hebben genomen in het Wyndham Garden Hotel,  bracht Vriendenkring een bezoek aan de Nederlandse ambassade. In de tuin voor het futuristische gebouw, ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas, verzorgde Vriendenkring een aubade voor de vice-ambassadeur, mr. Frank Mollen en het personeel. Ook overhandigde onze voorzitter Maurice Houba, namens het gemeentebestuur,  een replica van het Venlose stadhuis aan de ambassadeur.

Na een uitstekende  brunch in de Alte Stadt Mauer maakte het hele gezelschap een rondrit door Berlijn met o.a. bezoeken  de muur en Checkpoint Charlie. De excursie  eindigde met een bezoek aan de Bondsdag waar Vriendenkring een zeer gastvrij onthaal te wachten stond en waar het koor in de gelegenheid werd gesteld om de zeer talrijke bezoekers toe te zingen.

Klik op de foto voor vergroting.