Het krantenartikel van journalist Peter Janssen, dat op zaterdag 15 november 2008 in dagblad De Limburger verscheen, was een perfecte opmaat naar het jubileum concert van zangverenigng Vriendenkring. Refererend aan het refrein van 'Steyl is 't sjônste plaetske', waarin Steyl een oelig klein dorp wordt genoemd, wordt o.m. aandacht besteed aan de apotheose van de avond: Met zangeres Karin Coenen en het Nard Reinders consort, zongen de Vriendenkringers het Steyler volkslied, dat speciaal voor deze gelegenheid was gearrangeerd door Nard Reinders.


Voor een uitverkochte Haandertzaal, meer dan 500 muziekliefhebbers waren aanwezig, bood Vriendenkring het publiek een zeer afwisselend jubileumconcert aan:
Ludy Rours speelde samen met het Nard Reinders consort het pianoconcert in A gr.;K.V. 488 van W.A. Mozart. Sopraan Karin Coenen zong diverse werken van o.m. G. Puccini.
Dialectzanger Arno Adams zong een drietal eigen werken, waarbij 'Ut moeiste maedje' samen met het Nard Reinders consort en Vriendenkring uitgevoerd, zeer veel lof oogstte.
Verder trad een Indonesisch danstrio uit de Wahana dansgoep met zanger Boy Tahalele op. Uiteraard liet Vriendenkring ook van zich horen: Vooral de door Nard Reinders gearrangeerde potpourri met 7 liederen uit de door Vriendenkring bezochte landen tijdens de concertreizen, leverde een staan de ovatie op.
Het geheel stond onder de muzikale leiding van Vriendenkringdirigent Cor Dorssers.

Klik op de foto voor vergroting.