zondag 25 februari 2024
Lettergrootte

Jan Mertens dirigeerde zijn Maestroconcert.

Op zondag 26 november was zangvereniging Vriendenkring een van de drie deelnemende muziekverenigingen aan het ‘Maestroconcert’. Samen met het muziekkorps St. Barbara uit Sittard-Sanderbout en het organiserende mannenkoor De Leudalzangers werd een concert gegeven onder leiding van Maestro Jan Mertens die de muzikale leider is van de drie gezelschappen. Het concert vond plaats in de grote zaal van Cultuurpodium De Bombardon in Heythuysen.

Gezien de enthousiaste reacties van het publiek kunnen we spreken van een zeer geslaagd concert waarbij meer dan 100 zangers en muzikanten tegelijk acte de présence gaven. Dit noopte de organisatie om de toeschouwers op en vóór het podium te laten plaatsnemen terwijl St. Barbara, de Leudalzangers en Vriendenkring een plaatsje kregen in de grote zaal.

Naast een aantal gezamenlijke werken, waaronder ‘The Rose’ van A. Mc Broom en ‘We’ll Meet Again’ met een fantastische trompetsolo, bracht iedere vereniging ook apart een aantal muziekwerken ten gehore onder de zeer bezielende leiding van dirigent Jan Mertens.

Gerald Wijnen en Wilbert Alberts zorgden voor de pianobegeleiding.

Foto's: Els Timmermans

Klik op de foto om te vergroten.

 


 

Ledenportaal