Op 27 april gaf Zangvereniging Vriendenkring, onder gunstige weersomstandigheden en voor een talrijk opgekomen publiek een populair Koningsdagconcert. De concertlocatie was de Kerkstraat in Tegelen ter hoogte van Brasserie Rach.

Onder leiding van dirigent Jan Mertens en op het keyboard begeleid door Wilbert Alberts zong Vriendenkring een twaalftal populaire werken waaronder het door Elvis Presley  bekend geworden ‘Can’t help falling in love’ en Rod Stuart’s song ‘Sailing’.

Aan het einde van het concert nodigde Wilbert de aanwezige mannen uit om geheel vrijblijvend kennis te komen maken met het zingen in een mannenkoor bij Vriendenkring. Onder leiding van dirigent Jan Mertens startte op 21 maart het projectkoor ´Liën ôs uch sjtum’ . Inmiddels hebben de deelnemende enthousiaste mannen een vijftal ‘repetities’ achter de rug en kan nu reeds gesteld worden dat de actie een succes wordt. Mannen die interesse hebben om mee te zingen in het projectkoor, koorervaring is absoluut niet noodzakelijk, kunnen zich op donderdagavond om 19:15 uur melden in zaal Vriendenkring te Steyl.

Gezien de positieve reacties na afloop van het Koningsdagconcert kan Vriendenkring terugzien op een geslaagd optreden.

 Foto's: Els Timmermans

Klik op de foto om te vergroten.